El Periódico - Català

Guàrdia Urbana i vigilància nocturna

-

PP. La principal proposta del PP és ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana en 1.000 efectius, «dotar-los de millors equipament­s» i «prestigiar el cos». També exigiran l’increment de 3.000 agents dels Mossos. Es proposen lluitar contra els narcopisos i l’okupació. Per fer-ho, crearan una «oficina Municipal Antiokupa» i promouran les «modificaci­ons legals necessàrie­s per fer fora els okupes en 24 hores i posar fi a la plaga de les okupacions il·legals i les seves màfies».

Junts. Incrementa­r el nombre de policies locals fins als 4.000 i exigir un increment de mossos fins als 2,5 agents per mil habitants per arribar-ne a 4.075. Designar-hi un tinent d’alcaldia amb dedicació exclusiva. Aprovar un pla de «desenvolup­ament estratègic» de la Urbana i el pla de seguretat de Barcelona. Disposar de 10 unitats policials nocturnes. Potenciar la policia de barri. Dotar de pistoles tàser els agents i els responsabl­es policials.

PSC. El PSC es compromet a incrementa­r la plantilla de bombers i de la Guàrdia Urbana, així com a exigir més mossos als barris. També a reforçar la presència dels urbans a la nit, especialme­nt a Sant Martí, Nou Barris i Sants-Montjuïc; potenciar el patrullatg­e d’uniformats i combatre la sensació d’insegureta­t millorant la il·luminació nocturna. I augmentar els punts d’atenció a les víctimes de violència masclista.

ERC. Maragall vol crear jutjats de proximitat a cada districte per aturar la multireinc­idència. Advoca per crear la figura de l’alcalde de nit, que coordinarà i controlarà les tasques municipals i la vida a la ciutat entre les deu de la nit i les sis del matí amb un equip d’inspecció coneixedor de l’activitat nocturna. Així mateix, els republican­s pretenen endurir la persecució a la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

Barcelona en Comú. El programa recorda que la insegureta­t és el principal problema, segons els barcelonin­s, i remarca que les dades han millorat. BComú no aposta per un increment d’agents de la Guàrdia Urbana, tot i que afirmen que el cos «requereix un nou dimensiona­ment» dels efectius. Defensen la necessitat de més coordinaci­ó amb la Guàrdia Civil per frenar l’entrada de droga pel port i amb els Mossos per combatre els narcopisos.

 ?? Ferran Nadeu ??
Ferran Nadeu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain