El Periódico - Català

Aeroport, creuers i pisos turístics

-

PSC. Collboni proposa promoure una estada més llarga dels turistes, reduir els creuers de pas i consolidar-ne els d’arribada i sortida, posar límit als allotjamen­ts il·legals, regular l’ús turístic de les vivendes compartide­s i adequar el PEUAT (Pla Especial Urbanístic d’Allotjamen­ts Turístics) per potenciar la desconcent­ració del turisme al centre. Per fer-ho plantegen potenciar l’Estació del Nord com a nus d’autocars i ampliar el recorregut del bus turístic.

Barcelona en Comú. Colau proposa que les llicències dels 9.500 pisos turístics legals, fins ara perpètues, es puguin revocar en zones on n’hi hagi molts, i advoca per fer el mateix amb les botigues de souvenirs. Per ferho necessita acords amb el Govern i al Parlament. Defensa reduir els creueriste­s a la meitat (de 400.000 persones a 200.000 del maig a l’octubre) i manté el seu rebuig d’ampliar l’aeroport: creu que portaria 20 milions més de turistes a l’any.

ERC. Maragall proposa revertir el trànsit de viatgers amb la taxa turística que ja l’any vinent permetrà a la ciutat disposar de 100 milions més. El dividend de fins a quatre anys (400 milions) s’utilitzarà en un pla de xoc per a Ciutat Vella, el districte més desgastat pel turisme. Sobre els creuers, poques mesures màgiques. Taula de diàleg entre administra­cions i Port i que es limitin els creuers que només fan escala a Barcelona.

Junts. Trias vol fomentar el turisme «d’alt valor afegit»: de congressos, del coneixemen­t, cultural, esportiu, gastronòmi­c, científic. Recuperar una part de la taxa turística per promoure l’activitat i el patrimoni cultural. Exigir que l’ajuntament participi en la gestió de l’aeroport. Desplegar una «política de tolerància zero» amb el turisme incívic.

PP. Sirera vol posar una «alfombra vermella» al turisme i estendre’l per tots els barris. A més d’apostar per la tercera pista de l’aeroport, el PP vol fer créixer la «marca Barcelona» amb l’impuls de congressos, fires i actes culturals, esportius i econòmics. Proposen que l’ajuntament exigeixi a la Generalita­t eliminar l’impost turístic i que, mentre es cobri, es destini tot a la ciutat. Volen posar en marxa campanyes informativ­es dirigides a turistes per «divulgar i promoure el civisme».

 ?? Joan Cortadella­s ??
Joan Cortadella­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain