El Periódico - Català

Feijóo qualifica d’«indecent» pactar amb els ‘abertzales’

▶ La direcció del PP es fixa com a estratègia recordar que el partit d’Otegi ha sigut soci determinan­t del Govern

- MIGUEL ÁNGEL RODRÍGUEZ

«L’indecent és que tu, [Pedro] Sánchez, hi pactis i sotmetis el futur d’Espanya amb ells». Amb aquesta contundènc­ia, Alberto Núñez Feijóo va respondre ahir al president del Govern després que aquest retragués a EH Bildu la inclusió de 44 condemnats per terrorisme en les llistes electorals per al 28M. El president del PP va deixar clar que li «repugnaria» governar gràcies al partit abertzale i va demanar a tots els líders autonòmics del PSOE que trenquin amb el cap de l’Executiu.

En un acte celebrat a Getafe amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el candidat a l’alcaldia d’aquest municipi, Antonio José Mesa, Feijóo va etzibar a Sánchez que «en aquest nou despropòsi­t no es respon amb silenci, amb la boca petita o amb una crítica puntual», sinó amb un «rebuig absolut i amb decisions». Va reclamar als barons autonòmics que actuïn fermament davant les aliances del cap de l’Executiu: «O Sánchez trenca amb Bildu o els seus candidats trenquen amb Sánchez».

Els més de 10 minuts que va dedicar Feijóo, en un acte a Madrid, a parlar sobre les llistes electorals d’EH Bildu i les aliances amb el PSOE van en línia amb l’estratègia que la direcció nacional del PP ha marcat a tots els líders autonòmics. En un argumentar­i enviat a tots els alts dirigents detallen que s’ha de criticar la decisió dels abertzales i recordar que aquests han sigut socis determinan­ts del Govern de coalició.

En aquesta línia, el líder del PP va reivindica­r que el líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, hagi assegurat que si depèn d’ell no governarà el PP en cap institució. «Em repugnaria el contrari. Per això estic tan orgullós», va sentenciar. «Entre Bildu i llibertat, llibertat; entre terrorisme i les víctimes, les víctimes; entre la humiliació i la dignitat, la dignitat», va resumir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain