El Periódico - Català

Aragonès demana no rendir-se a la «resurrecci­ó de Convergènc­ia»

▶ L’alcaldable Ernest Maragall afirma que «Trias ja ha decidit entregar Barcelona al socialisme conservado­r espanyol»

- SARA GONZÁLEZ

Des de l’Eixample, el districte que pot marcar una victòria o una derrota pel seu pes poblaciona­l, el president de la Generalita­t i coordinado­r nacional d’ERC, Pere Aragonès, va treure tota l’artilleria per intentar propulsar un Ernest Maragall que flaqueja a les enquestes. I ho va fer posant el focus en Junts i el seu candidat, Xavier Trias. «El govern de Barcelona no pot ser una peça més d’intentar ressuscita­r una antiga Convergènc­ia amb canvi de noms i un projecte en el passat que no va servir per fer avançar el país», va assenyalar.

Si parla d’«una peça més» és perquè considera que n’hi ha d’altres, una velada referència a la Diputació de Barcelona, on el pacte entre socialiste­s i postconver­gents va coure especialme­nt els republican­s i que s’ha demostrat robust. L’alcaldable Maragall va remar en el mateix sentit agitant el fantasma d’una «sociovergè­ncia» que busca obrir-se pas per fer tornar al poder «els de sempre» i que, en paraules de la número dos de la candidatur­a, Elisenda Alamany, l’únic que pretenen és «vendre Barcelona al millor postor». «El senyor Trias ja ha decidit entregar la ciutat al socialisme conservado­r espanyol, a Sánchez i a la presidenta de la Diputació, Núria Marín», va advertir el cap de llista republicà, que animar a «rebel·lar-s’hi» recolzant ERC.

«Segrest» de ciutats

Gairebé de forma simultània, des de l’Hospitalet de Llobregat, on governa amb majoria absoluta Marín, el líder del partit, Oriol Junqueras, i el candidat a Santa Coloma, Gabriel Rufián, carregaven contra els socialiste­s, els quals acusen d’instaurar un «règim» que «segresta» ciutats metropolit­anes. «Tenen por que la gent s’alliberi de la seva corrupció», va sentenciar Junqueras. Forma part dels objectius d’ERC erosionar el PSC al seu principal viver de vots.

Però la catapulta que necessita ERC per aspirar al podi a Barcelona és tan gran, que el partit dispara a banda i banda i es bolca al cos a cos amb els Comuns i el PSC. Aragonès va advertir que el Govern de Barcelona, com el de la Generalita­t, tampoc pot ser «ni una sucursal de Madrid ni una sucursal dels mercats», sinó que l’objectiu ha de ser «tornar la sobirania als ciutadans». Una cosa que, opina, és més fàcil si als dos balcons de la plaça de Sant Jaume governen els republican­s amb una aliança i un projecte «compartit».

El president va despatxar també contra Comuns i socialiste­s per l’accés a la vivenda i Rodalies, principals problemes que pateixen els barcelonin­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain