El Periódico - Català

Alemanya entrega el seu paquet d’ajuda militar més gran a Kíiv

▶ La remesa comprèn 30 carros Leopard, 20 vehicles de combat d’infanteria Marder i 15 blindats antiaeris Gepard

- EL PERIÓDICO

El Ministeri de Defensa d’Alemanya va anunciar ahir l’entrega a Ucraïna d’un nou paquet d’ajuda militar valorat en 2.700 milions d’euros, el més abundant des del començamen­t de la invasió de Rússia.

La remesa comprèn 30 tancs Leopard 1A5, 15 blindats autònoms antiaeris Gepard, quatre sistemes de defensa aèria IRIS-TSLM, 20 vehicles blindats de combat d’infanteria Marder, 200 drons de reconeixem­ent; un centenar de vehicles APC lleugers i un altre centenar de vehicles de suport logístic i municions, segons va avançar Der Spiegel.

El nou paquet pràcticame­nt duplica l’ajuda total en armament entregada per Alemanya a Ucraïna des del començamen­t de la guerra, el febrer del 2022, segons el Ministeri.

D’aquesta manera, el ministre de Defensa alemany, Boris Pistorius, va celebrar que «amb aquesta valuosa contribuci­ó de material militar que es necessita amb urgència, estem demostrant una vegada més que Alemanya es pren seriosamen­t el seu suport» i va afegir: «Desafortun­adament, el final de la guerra no sembla a prop. Per tant, Alemanya brindarà tota l’ajuda que pugui, mentre sigui necessària».

Premi Internacio­nal Carlemany

Segons l’informe, aquesta remesa d’ajuda ha sigut concebuda com un símbol de la solidarita­t alemanya amb Ucraïna en paral·lel a l’entrega del Premi Internacio­nal Carlemany al president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que podria visitar Alemanya avui per assistir a la cerimònia.

En una de les primeres reaccions de Kíiv a l’anunci, el ministre de Relacions Exteriors d’Ucraïna, Dimitro Kuleba, va demanar que aquesta ajuda arribi al més aviat possible al país.

 ?? Michele Tantussi / Reuters ?? El ministre Boris Pistorius.
Michele Tantussi / Reuters El ministre Boris Pistorius.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain