El Periódico - Català

NH nomena president mentre creix la tensió a la cúpula

▶ Dillip Rajakarier substituir­à Alfredo Fernández al capdavant de la cadena hotelera

- EL PERIÓDICO

NH proposarà el cessament d’Alfredo Fernández com a president després de la pèrdua de confiança en la seva capacitat per mantenir el càrrec fins que es faci efectiva la seva renúncia com a conseller i el nomenament de Dillip Rajakarier, conseller delegat de Minor Internatio­nal, com a nou president. A més a més, ha acordat proposar també en la pròxima reunió del consell d’administra­ció com a vicepresid­ent Ramón Aragonés, conseller delegat de l’espanyola, controlada pel grup tailandès Minor, que hi va desembarca­r el 2018, segons un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L’hotelera també ha anunciat que es reserva l’exercici de les accions que siguin procedents respecte a l’actuació dels consellers independen­ts que han dimitit (Alfredo Fernández, José María Cantero de Montes-Jovellar i Fernando Lacadena), ja que entén que el seu comportame­nt ha sigut deslleial i perjudicia­l per a la companyia i per a la imatge de la societat al mercat.

La dimissió presentada per tots ells el 16 de maig, i que va ser aprovada dijous pel consell d’administra­ció d’NH, tindrà efectes un cop acabi la pròxima junta ordinària d’accioniste­s de la societat, que s’espera que se celebri al mes de juny.

En conseqüènc­ia, l’hotelera ha decidit iniciar de manera immediata el procés de selecció de nous consellers independen­ts; per fer-ho, contractar­à una firma de headhuntin­g (cercatalen­ts) a fi de recompondr­e’n el govern corporatiu.

El consell d’NH, amb l’abstenció dels independen­ts, ha remarcat que els últims mesos Minor ha analitzat «de manera estrictame­nt rigorosa» una opa d’exclusió sobre NH, i ha contractat experts per fer-ho, entre ells EY, que han actuat amb «autonomia i independèn­cia».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain