El Periódico - Català

Collboni promet 250 milions més als barris de Barcelona

- SARA GONZÁLEZ

El PSC juga a la pesca del vot a dues bandes. Si dijous va apostar pel tàndem Jaume Collboni -Maria Eugència Gay a Sarrià per demanar el suport dels moderats que no s’acaben de fiar de Xavier Trias, ahir qui va pujar a l’escenari a Sant Andreu va ser Lluís Rabell, exlíder de Catalunya Sí que es Pot, amb l’objectiu d’estendre la xarxa d’arrossegam­ent al riu revolt que detecta entre els veïns d’esquerres «decebuts» amb Ada Colau. Els socialiste­s es van reivindica­r com el partit «dels barris humils, populars, obrers» i van prometre 250 milions d’euros més d’inversió per «dignificar-los».

D’una banda, ja van anunciar abans de la campanya que duplicarie­n el pressupost del Pla de Barris perquè passés dels 150 als 300 milions, una carpeta que assumirà Rabell si Collboni aconseguei­x ser alcalde. El número set de la candidatur­a es dedica precisamen­t a recórrer els districtes apuntant les reclamacio­ns veïnals. I el programa socialista recull, a més, triplicar la partida –de 50 milions a 150– per al mantenimen­t de places, carrers, escales, escocells i altres elements de l’espai públic. «Em dirigeixo als progressis­tes d’esquerres que volen veure la seva ciutat digna, neta i segura», va assegurar Collboni, que va defensar que els barris populars han de tenir els mateixos equipament­s i prestacion­s que els barris acomodats de la zona alta. La convidada especial en aquesta ocasió, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va sentenciar que els últims 8 anys han sigut «decebedors» per a la ciutat –obviant que el PSC ha governat tot el mandat amb els Comuns i durant un any i mig en l’anterior–.

Altres propostes que va plantejar l’alcaldable socialista són la «descentral­ització» de les competènci­es cap als districtes –tot i que no va entrar en detalls de quins i com– i canviar la recollida d’escombrari­es porta a porta, que va considerar que «no ha funcionat». ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain