El Periódico - Català

Maragall regularà els pisos turístics amb una nova ordenança

▶ Aragonès nega a Junts cap autoritat per criticar la gestió d’ERC de la sequera

- XABI BARRENA

Davant el bloc de vivendes del carrer de Tarragona que conté els 120 pisos que el jutge ha forçat que siguin autoritzat­s com a pisos turístics, Ernest Maragall va prometre fer en els seus 100 primers dies com a alcalde el que Ada Colau, va dir el republicà, no ha fet fins ara, i que ha creat un buit legal que ha provocat aquests revessos judicials. «Perquè no és una badada d’un cas aïllat», va mantenir Maragall, «sinó que ja hi ha set sentències més en el mateix sentit. Això demostra que la mala gestió de Colau en aquest camp és estructura­l».

«Hem vist dues maneres d’actuar davant aquest fenomen», va dir, «la barra lliure de Xavier Trias i Jaume Collboni»; un com a alcalde entre el 2011 i el 2015 i, l’altre, com a tinent d’alcalde de Colau i, per l’altre costat «la gesticulac­ió i la nul·la mesura concreta, la pura inhibició» de l’alcaldessa. L’ordenança, segons va detallar l’alcaldable, definirà tant l’àmbit urbanístic, és a dir, en quines àrees es poden autoritzar vivendes d’aquest tipus i en quines no, com el dels usos. S’estipulara­n els criteris de responsabi­litat, control i inspecció dels pisos, així com les condicions sota les quals s’estendran els permisos, que es renovaran o s’extingiran.

Seguretat i vivenda

Amb la vivenda com a fil, Maragall va criticar, a més, Trias i Collboni. Al postconver­gent li va retreure que, mentre el grup de Junts al Senat «vota en contra de la contenció dels preus de lloguer, i de la creació de zones tensionade­s, Trias diu que està a favor de definirles». Maragall va aprofitar la denúncia presentada per Daniel Sirera per presumpta inacció policial dels Mossos contra els okupes de la Bonanova per assenyalar que és una acció coherent «amb aquest marc conservado­r i reaccionar­i que defineix la dreta de mirar de vincular seguretat i vivenda. El que sorprèn és que Collboni entri en aquest relat i en aquesta licitació d’‘¡aviam qui en dona més!’ en matèria de vivenda».

A la tarda, a Vic, el president Pere Aragonès va insistir en les crítiques tant al PSC, com a Junts. «El principal àmbit de gestió dels socialiste­s a Catalunya és Rodalies i els ciutadans pateixen les conseqüènc­ies de la mala gestió». I després li va tocar a Junts: «Cap lliçó, quant a la sequera, dels que van dirigir l’ACA durant 11 anys i no van fer res per prevenir episodis com l’actual». ■

 ?? Andreu Dalmau / Efe ?? El president Pere Aragonès i l’alcaldable Ernest Maragall, ahir.
Andreu Dalmau / Efe El president Pere Aragonès i l’alcaldable Ernest Maragall, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain