El Periódico - Català

El cas de les germanes de Sallent, a les portes de la justícia

- ARNAU VALVERDE

El cas de les menors de Sallent que van saltar des de la finestra de casa seva al febrer continua obert per la família, que va perdre una de les nenes mentre que l’altra va quedar greument ferida. Actualment s’estan portant a terme els tràmits que han de donar inici a la judicialit­zació del cas perquè es demanin responsabi­litats per una tragèdia que va sacsejar el municipi del Bages.

Els Mossos d’Esquadra ja han realitzat totes les investigac­ions i han entregat l’informe al Jutjat d’Instrucció número 5 de Manresa. El jutge també té en el seu poder els set informes diferents que el Departamen­t d’Educació li va entregar sobre el cas. Fonts judicials van explicar a Regió7, diari del grup Prensa Ibérica, igual que EL PERIÓDICO, que el Jutjat d’Instrucció de Manresa ja té en el seu poder l’atestat dels Mossos i que en l’actualitat s’estan portant a terme les diligèncie­s prèvies abans d’iniciar el procedimen­t judicial. L’entorn de la família de les menors ha confirmat que el cas anirà a judici.

Els fets van tenir lloc el dimarts 21 de febrer en una vivenda plurifamil­iar. Les dues bessones, de 12 anys, es van precipitar per la finestra cap a les tres de la tarda havent deixat abans dues cartes manuscrite­s en les quals s’acomiadave­n. Les investigac­ions ja van apuntar que l’Alana, el nom original de la menor que va morir i que havia manifestat el seu desig de canviar de gènere i identifica­r-se com Iván, patia assetjamen­t escolar per part de companys de l’institut Llobregat de Sallent, on les germanes feien primer d’ESO. La família va utilitzar el nom d’Iván juntament amb el d’Alana al funeral, però posteriorm­ent va demanar expressame­nt, en una comunicaci­ó pública, que se l’anomenés Alana.

Actualment la família viu a Sabadell, ja que la bessona que va sobreviure continua ingressada a l’Hospital Parc Taulí.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain