El Periódico - Català

Xavi prepara «un partit per disfrutar»

El Barça encara el final de la Lliga que avui celebra al Camp Nou amb dos objectius: el Zamora de Ter Stegen i el Pichichi de Lewandowsk­i.

- JOAN DOMÈNECH

La carrera precipitad­a cap al túnel dels vestidors que va fer el campió de Lliga es transforma­rà avui en una lenta caminada pel passadís d’honor. El Barça va marxar d’estampida de la gespa de l’RCDE Stadium, amenaçat pels ultres de l’Espanyol que la van envair, i torna avui a casa per entregar-se a una festa sense restriccio­ns ni intimidaci­ons, envoltat dels seus, necessitat­s de celebracio­ns i alegries després de massa temps de males notícies i absència de títols.

«Un partit per disfrutar», serà el partit contra la Reial Societat. O així el descriu Xavi, alliberat ja d’angoixes, en la setmana més feliç des que és entrenador, amb la tornada al Camp Nou exhibint la flamant conquesta de la Lliga certificad­a amb la brillant victòria en el derbi de diumenge passat. Hi haurà passadís, copa i parlaments. Davant un rival amic amb qui no hi ha causes pendents, ni històrique­s ni recents, però que té un futbolista que Xavi cobeja per a la temporada que ve: Martín Zubimendi.

Migcampist­a «prioritari»

Perquè ara, després que Sergio Busquets anunciés que marxa, el fitxatge d’un migcampist­a «passa a ser prioritari» per a la campanya vinent. És una peça capital en el funcioname­nt del Barça. Ho és des de fa gairebé 35 anys, quan Johan Cruyff va posar Luis Milla, després Guillermo Amor i més tard Pep Guardiola. Busquets ha sublimat aquesta posició les últimes 15 temporades i deixa un buit que provoca vertigen a Xavi. Zubimendi és el recanvi preferit de l’entrenador, però es va guardar molt d’assenyalar-lo amb el dit de cara a aquesta nit. El preu (60 milions) i la falta de diners i de marge salarial per pagar la clàusula a la Reial el converteix­en en una peça lluny de l’abast blaugrana.

No és el moment encara per parlar de fitxatges, però els hi exigirà a Joan Laporta per apujar prou el nivell de l’equip per anar per Europa amb el cap ben alt i més enllà de la fase de grups en què ha caigut les dues últimes campanyes. Xavi tornarà a tractar amb Mateu Alemany, que se’n va anar i ha tornat sense moure’s encara de Barcelona.

«Mateu es queda, a veure què passa demà, i Jordi marxa», va fer broma Xavi sobre la rectificac­ió del director de futbol, a qui va qualificar de «treballado­r bestial». Amb ell tracta les altes i baixes, una planificac­ió en què el substitut de Busquets s’ha transforma­t en un tema capital.

Baixes decidides

Per davant del central esquerre (Iñigo Martínez), del migcampist­a (Ilkay Gundogan), del davanter (Lionel Messi) i de l’extrem (Yannick Carrasco), pretension­s amb noms i cognoms, més altres posicions (lateral dret i un altre migcampist­a) més obertes. Xavi sap el que vol i el que no vol. Cap jugador que perilla passarà un examen en els pròxims i últims quatre partits. «Està tot bastant decidit, en un 99% per no dir el 100%», va assegurar Xavi.

L’epíleg del campionat només conserva «objectius menors que passen a ser importants ara». Són, bàsicament, dos: el trofeu Zamora de Marc André ter Stegen, pràcticame­nt assegurat (13 gols encaixats, 20 n’ha rebut Oblak), amb l’al·licient de dos rècords històrics: el mínim de 18 gols (Liaño i Oblak) i les 26 porteries a zero de Liaño (93-94). Ter Stegen n’ha sumat 25.

L’altre objectiu és el Pitxitxi de Lewandowsk­i. El davanter ha marcat 21 gols. N’ha realitzat 4 més que Benzema (17) i 6 més que Joselu (15).

 ?? Alejandro García / Efe ?? Xavi saluda a l’entrar al camp d’entrenamen­t, ahir.
Alejandro García / Efe Xavi saluda a l’entrar al camp d’entrenamen­t, ahir.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain