El Periódico - Català

«Barcelona pot explotar encara més potencial»

Responsabl­e del campus barceloní de l’escola hotelera francesa Ferrières Hospitalit­y & Luxury Management, ubicada a prop de París. Nascut a Holanda, resideix a Barcelona des de fa 20 anys.

- B.G.

— ¿Per què va triar Barcelona?

—Vaig arribar a Barcelona per amor. Vaig conèixer la meva dona catalana a Disneyland París on treballàve­m al mateix hotel i, posteriorm­ent, a Walt Disney World a Florida. Quan vaig tornar a Europa per continuar la meva carrera profession­al, vaig treballar en l’obertura dels primers hotels de Port Aventura, el meu primer contacte directe amb una empresa d’aquí.

— I s’hi va quedar.

— Em vaig mudar a Barcelona, on he treballat a diversos hotels de luxe, especialme­nt el complex hoteler de Dolce Sitges. Després vaig entrar al món de la formació i la consultori­a hotelera i acadèmica, i vaig trobar la meva vocació: m’apassiona ajudar les persones a créixer profession­alment i personalme­nt. Així que gràcies a l’àmplia oferta d’hotels i escoles de gran reputació a Barcelona, no em falta feina.

—¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

— Barcelona compta amb una gran qualitat de vida, oferta cultural, gastronòmi­ca, i d’oci. L’esperit cosmopolit­a i internacio­nal, el life style mediterran­i i l’ambient cool són immillorab­les.

—¿Quins aspectes de la ciutat s’han de millorar? ¿Com?

— Els enfocament­s en neteja, criminalit­at i polítiques locals i regionals em fa la sensació que, en general, solen ser més aviat ideològics. No necessària­ment prioritzen el benestar i la prosperita­t dels ciutadans. Em sap greu ser una mica dur, però he vist un declivi en els 10 últims anys i m’entristeix perquè Barcelona és única i pot explotar encara més potencial.

—¿Què espera de la Barcelona dels anys vinents?

— Confio en el seny dels catalans. Són gent treballado­ra, compromesa i bona. Crec que un renaixemen­t, o més aviat una transforma­ció de la ciutat és possible. Té tant per oferir i desenvolup­ar... Barcelona sempre ha sabut reinventar-se i espero que continuï sent el cas.

— ¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que troba més a faltar?

— He viscut a ciutats com París, Madrid, Orlando i Kobe, però sento que Barcelona és la meva llar. Les meves arrels ara són aquí. És on tinc la meva dona i la meva filla. Ja estic espanyolit­zat i catalanitz­at. El que trobo a faltar és no estar amb la meva mare, els meus germans i els meus amics holandesos tant com m’agradaria. ■

 ?? ?? Willem van Rossem, davant la seu francesa de l’École Ferrières.
Willem van Rossem, davant la seu francesa de l’École Ferrières.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain