El Periódico - Català

Ansu reivindica la seva continuïta­t amb un doblet

El jove davanter va encarrilar el triomf abans del primer minut, el va secundar Gavi, i Ter Stegen va culminar, per fi, el rècord amb la 26a porteria a zero.

- JOAN DOMÈNECH

Busquets i Alba marxen però Ansu Fati es vol quedar. El davanter reivindica la seva permanènci­a a la plantilla davant els murmuris sobre el seu possible traspàs. Ansu demana fe i confiança de la millor manera que pot fer un futbolista. Amb fets. Amb gols.

De la mateixa manera que mantenir la porteria a zero és la principal prova d’eficàcia que pot esgrimir un porter. Ter Stegen, indiscutib­le, va sumar els 26 partits sense encaixar que igualen el rècord històric de Francisco Liaño, del Deportivo (1993-94). Li queda una jornada (la visita al Celta) per superar-lo.

Busquets i Alba no tornaran al Camp Nou, però Ansu confia serhi fins a la cerimònia de reobertura el novembre del 2024. Ja veurem si amb el 10 a l’esquena en el cas que Messi torni a l’equip. Va demanar el guineà a Xavi amb el seu joc que no prescindei­xi d’ell, que encara té molt a donar si disposa de minuts.

Es van acomiadar Busquets i Alba, que deixen enrere una formidable carrera farcida de trofeus, integrants de l’enyorat Barça, i Ansu encara està construint la seva als 20 anys, per més que sembli un cromo molt vist per l’impacte que va causar el 2019.

Comiat amb honors

Es donava per descomptad­a la titularita­t dels dos veterans a l’hora de l’adeu i la inclusió d’Ansu donava a entendre que Xavi també li brindava un comiat amb honors.

Tant si es queda com si marxa, Ansu va gravar el seu nom en l’episodi històric que s’escrivia en el tancament del Camp Nou. Els dos gols, el tercer doblet de la seva carrera, van inaugurar les celebracio­ns, que sempre han de començar amb el futbol. Va marcar els 47 segons amb un regal de Gavi a porta buida i després va aprofitar un caramel de Lewandowsk­i que el va deixar sol davant el porter.

«No podem ser part de cap festa», havia dit Javier Aguirre, en el seu intent la motivació del Mallorca, amb tot fet. El pèssim inici va demostrar que va ser desatès. Només ho va fer Amath, que li va clavar una gratuïta i innecessàr­ia destralada a Balde provocant-li una ruptura de lligaments al turmell dret.

Protegir Ter Stegen

Resolt aviat i bé el triomf, es mantenia l’altre objectiu que era preservar el zero de la porteria de Ter Stegen, el futur capità juntament amb Sergi Roberto, el més antic. No va costar gaire. Només calia evitar la poca traça que ha sovintejat en els tres últims partits. Ter Stegen va esclatar d’alegria amb el xiulet final. Era l’únic que es jugava una cosa important. Ho va exteriorit­zar amb ganes.

Gavi havia reblat el triomf, marcant l’últim gol que han vist les velles grades sense que Lewandowsk­i s’inquietés, garantit també el Pichichi. Va disposar de diverses ocasions, també les van tenir Kounde, Dembélé i Ferran. Les van malgastar. Era la tarda de Busquets, Alba i Ansu.

 ?? Enric Fontcubert­a / Efe ?? Gavi felicita Ansu Fati per un dels seus dos gols.
Enric Fontcubert­a / Efe Gavi felicita Ansu Fati per un dels seus dos gols.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain