El Periódico - Català

El Govern accelera el desembarca­ment a Telefónica i confirma que en té un 5%

▶ La SEPI manté l’objectiu de seguir amb les compres fins a controlar el 10% de l’empresa La participac­ió estatal té un preu de 1.128 milions

- DAVID PAGE

El Govern accelera el seu desembarca­ment en l’accionaria­t de Telefónica. La Societat Estatal de Participac­ions Industrial­s (SEPI), el hòlding públic dependent del Ministeri d’Hisenda, continua amb la compra d’accions de la teleco i va confirmar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ja controla un 5,034% de la companyia, com a part de l’estratègia de l’Executiu de blindar l’espanyolit­at i l’autonomia del grup de telecomuni­cacions.

El Consell de Ministres va aprovar al desembre un moviment de pes i va autoritzar la SEPI a comprar una participac­ió del 10% de la companyia, per blindar una firma que considera estratègic­a per la seva vinculació amb la seguretat nacional i la defensa i confirmant així la tornada de l’Estat a l’accionaria­t de la teleco un quart de segle després de la seva privatitza­ció total. L’entrada de l’Aràbia Saudita a Telefónica i la seva intenció de convertir-se en l’accionista més gran, anunciada al setembre, s’ha convertit en detonant d’altres moviments en el capital del grup.

La SEPI confirma l’objectiu de continuar amb les compres fins a arribar a un 10% del capital de la teleco i el seu interès de fer-ho amb el menor impacte possible en la seva cotització en borsa. La participac­ió assolida pel hòlding estatal té un preu d’uns 1.128 milions, segons la cotització actual de Telefónica, que continua per sota dels quatre euros per acció. El Ministeri d’Hisenda ha aprovat una injecció pressupost­ària d’almenys 500 milions a SEPI per executar les compres.

«Estabilita­t accionaria­l»

Fa tot just tres setmanes el grup públic ja va anunciar la seva entrada en l’accionaria­t de l’operadora amb un paquet del 3% i ara confirma l’augment de la participac­ió fins al 5%. «Amb vocació de permanènci­a, la participac­ió de la SEPI –afirma l’organisme– aporta més estabilita­t accionaria­l a la companyia per a la consecució dels seus objectius i contribuei­x a la protecció de les capacitats estratègiq­ues d’una companyia clau en el sector de les telecomuni­cacions i determinan­t en la major part de les capacitats industrial­s i àrees de coneixemen­t que afecten els interessos essencials de la defensa i la seguretat nacional».

La confirmaci­ó que l’Estat espanyol continua escalant en el capital de Telefónica per contrarest­ar els plans de l’Aràbia Saudita va arribar tres dies després que el president de la corporació, José María Álvarez-Pallete, aprofités la junta d’accioniste­s de divendres passat per donar la benvinguda als nous socis.

 ?? Ángel García / Bloomberg ?? Edifici d’oficines de Telefónica a Barcelona.
Ángel García / Bloomberg Edifici d’oficines de Telefónica a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain