El Periódico - Català

Cartellera | Novetats

-

●A

Anatomía de una caída > De Justine Triet. Amb Sandra Hüller i Swann Arlaud. 12 Anys. França. 2023. Drama. 150 min. uSandra, Samuel i el seu fill d’11 anys, Daniel, viuen una mica allunyats de tot, en un xalet al mig dels Alps francesos. Cinema Maldà (VOSE), Cinemes Texas (VOSUBTCAT), Mooby Aribau, Mooby Balmes (VOSE), Mooby Bosque, Mooby Gran Sarrià (Cast. i VOSE), Verdi (VOSE).

●B

Bade Miyan Chote Miyan > De Ali Abbas Zafar. Amb Akshay Kumar i Tiger Shroff. 16 Anys. Índia. 2024. Acció. 164 min. uTot es posa de cap per avall quan un enemic emmascarat s’alça dins de la nació i ataca sense pietat l’exèrcit. Diagonal Mar.

Blue Giant > De Yuzuru Tachikawa. Apta. Japó. 2023. Animació. 120 min. uDes que un amic el va portar a una actuació de jazz en viu que el va emocionar a un nivell profund, Dai Miyamoto ha practicat amb el saxo dia i nit. Cinemes Texas (CAT).

●E

El chico y la garza > De Hayao Miyazaki. Apta. Japó. 2023. Animació. 124 min. uTokio, a prop del final de la Segona Guerra Mundial al Pacífic. Mahito, un nen de 11 anys, perd la seva mare en un incendi. Mooby Arenas, Mooby Balmes (VOSE), Mooby Glòries.

El clan de hierro > De Sean Durkin. Amb Zac Efron i Jeremy Allen White. 16 Anys. Estats Units, Regne Unit. 2023. Biopic. 132 min. uHistòria dels germans Von Erich, que es converteix­en en mites de la lluita lliure a principis de la dècada dels 80. Mooby Balmes (VOSE).

El maestro que prometió el mar > De Patricia Font. Amb Enric Auquer i Laia Costa. 12 Anys. Espanya. 2023. Drama històric. 105 min. uAriadna descobreix que el seu avi fa temps que busca les restes del seu pare, desaparegu­t a la Guerra Civil. Decidit a ajudar-lo, viatja a Burgos. Cinemes Texas (CAT).

El milagro de la Madre Teresa > De Kamal Musale. Amb Banita Sandhu i Jacqueline Fritschi-Cornaz. 12 Anys. Regne Unit, Suïssa, Índia. 2022. Drama. 122 min. uDurant un viatge a la Calcuta d’avui, Kavita, una jove britànica d’origen hindú, coneix la vida i les obres de la Mare Teresa. Mooby Gran Sarrià, Verdi Park (VOSE).

El salto > De Benito Zambrano. Amb Moussa Sylla i Edith Martínez Val. 12 Anys. Espanya, França. 2023. Drama. 90 min. uIbrahim va arribar a Espanya des de Guinea Conakry i ara les seves arrels són a Madrid, on viu amb Mariama i treballa com a paleta. Cinemes Girona, SOM Multiespai, Mooby Bosque, Renoir Floridabla­nca.

Emma y el jaguar negro > De Gilles de Maistre. Amb Emily Bett Rickards i Lumi Pollack. 7 Anys. França, Alemanya, Canadà. 2024. Aventura. 100 min. uLa selva amazònica on ha crescut Emma li ha proporcion­at una amistat única, la que manté amb Hope, una jaguar. Diagonal, Diagonal Mar, SOM Multiespai, Mooby Arenas, Mooby Bosque, Mooby Glòries, Yelmo Westfield La Maquinista.

●F

Freelance > De Pierre Morel. Amb Alison Brie i John Cena. 16 Anys. Estats Units, Regne Unit. 2023. Comèdia. 109 min.

Tota la cartellera de cinema a cartelera.elperiódic­o.com

Bade Miyan Chote Miyan. D’Ali Abbas Zafar. Amb Akshay Kumar. ★★

El milagro de la Madre Teresa. De Kamal Musale. Amb Banita Sandhu. ★★

El salto. De Benito Zambrano. Amb Moussa Sylla. ★★★

Emma y el jaguar negro. De Gilles de Maistre. Amb Emily Bett Rickards. ★★

Hispanoamé­rica,canto de vida y esperanza. De José Luis López-Linares. ★★

HLM Pussy. De Nora El Hourch. Amb Leah Aubert. ★★★

Menudas piezas. De Nacho G. Velilla. Amb Alexandra Jiménez. ★★

Monkey Man. De Dev Patel. Amb Dev Patel. ★★★

Sangre en los labios. De Rose Glass. Amb Kristen Stewart. ★★★ uUn exagent de les forces especials està atrapat en un treball d’oficina avorrit. A contracor, accepta una feina de guardaespa­tlles. Diagonal Mar.

Godzilla y Kong: El nuevo imperio > De Adam Wingard. Amb Dan Stevens i Rebecca Hall. 12 Anys. Estats Units. 2024. Acció. 115 min. uEls temibles monstres Kong i Godzilla s’enfronten a una amenaça colossal, amagada dins del planeta, però fins ara desconegud­a. Diagonal, Diagonal Mar, SOM Multiespai, Mooby Arenas, Mooby Aribau (VOSE), Mooby Balmes (VOSE), Mooby Bosque, Mooby Glòries, Verdi Park (VOSE), Yelmo Westfield La Maquinista.

Hispanoamé­rica, canto de vida y esperanza > De José Luis López-Linares. Apta. Espanya. 2023. Documental. 115 min. uProjecte que ofereix una visió renovada, veraç i visualment poderosa de com va néixer i desenvolup­ar l’Amèrica espanyola. Mooby Gran Sarrià, Verdi.

HLM Pussy > De Nora El Hourch. Amb Leah Aubert i Médina Diarra. 12 Anys. França, Marroc. 2023. Comèdia dramàtica. 89 min. uTres adolescent­s inseparabl­es enfronten la indignació pública després de publicar un vídeo que exposa el seu agressor. Cinemes Girona (VOSE).

Imaginary > De Jeff Wadlow. Amb DeWanda Wise i Tom Payne. 16 Anys. Estats Units. 2024. Terror. 104 min. uQuan Jessica torna amb la seva família a casa de la seva infància, Alice, la seva fillastra més petita, s’encarinya amb Chauncey, l’ós de peluix. Mooby Arenas, Yelmo Westfield La Maquinista.

Jodorowsky’s Dune > De Frank Pavich. 13 Anys. França, Estats Units. 2013. Documental. 90 min. uEl projecte frustrat d’Alejandro Jodorowsky de portar al cinema la novel·la de ciènciafic­ció Dune, de Frank Herbert, que havia de ser una gran superprodu­cció. Phenomena (VOSE).

Kung Fu Panda 4 > De Mike Mitchell i Stephanie Stine. Apta. Estats Units, Xina. 2024. Animació. 94 min. uDesprés de tres perilloses aventures desafiant la mort i derrotant supervilla­ns, Po, el Guerrer Drac, es troba que el destí li crida a prendre’s un respir. Diagonal, Mooby Arenas, Mooby Balmes (VOSE), Mooby Glòries, Yelmo Westfield La Maquinista.

La abadesa > De Antonio Chavarrías. Amb Blanca Romero i Carlos Cuevas. 12 Anys. Espanya. 2024. Drama històric. 122 min. uAl segle IX, Emma, una jove de 17 anys, és nomenada abadessa per tal de repoblar i cristianit­zar territoris fronterers en conflicte amb els moriscos. Mooby Gran Sarrià.

La estrella azul > De Javier Macipe. Amb Pepe Lorente i Cuti Carabajal. 12 Anys. Argentina, Espanya. 2023. Drama. 129 min. uAnys 90. Maurici, un famós rocker espanyol, recorre Llatinoamè­rica buscant retrobarse amb la seva vocació. Renoir Floridabla­nca.

La familia Benetón > De Joaquín Mazón. Amb Leo Harlem i El Langui . 7 Anys. Espanya, Mèxic. 2023. Comèdia. 93 min. uToni, un rondinaire a la cinquanten­a, solter i sense fills, fuig dels nens tant sí com no. La seva vida fa un gir inesperat quan la seva germana mor. Diagonal, Diagonal Mar, SOM Multiespai, Mooby Arenas, Mooby Bosque, Mooby Glòries, Yelmo Westfield La Maquinista.

La primera profecía > De Arkasha Stevenson. Amb Nell Tiger Free i Tawfeek Barhom. 18 Anys. Estats Units, Itàlia, Regne Unit. 2024. Terror. 120 min. uUna jove és enviada a Roma per iniciar una vida de servei a l’Església. Però allà topa amb una foscor que posa en qüestió la seva pròpia fe. Diagonal, Diagonal Mar, SOM Multiespai, Mooby Arenas, Mooby Balmes (VOSE), Mooby Glòries, Yelmo Westfield La Maquinista.

Las cosas sencillas > De Éric Besnard. Amb Lambert Wilson i Grégory Gadebois. 7 Anys. França. 2023. Comèdia. 95 min. uVincent és un famós empresari d’èxit. Un matí, l’avaria del cotxe esportiu en una carretera de muntanya interromp el seu frenètic estil de vida. Mooby Gran Sarrià, Verdi Park (VOSE).

La zona de interés > De Jonathan Glazer. Amb Sandra Hüller i Christian Friedel. 12 Anys. Regne Unit, Polònia. 2023. Drama. 106 min. uEl comandant d’Auschwitz Rudolf Höss i la seva dona Hedwig s’esforcen a construir una vida de somni per a la família. Cinema Maldà (VOSE), Cinemes Texas (VOSUBTCAT), Mooby Balmes (VOSE), Mooby Bosque, Mooby Gran Sarrià (Cast. i VOSE), Renoir Floridabla­nca (VOSE), Verdi Park (VOSE).

Los niños de Winton > De James Hawes. Amb Anthony Hopkins i Romola Garai. 7 Anys. Regne Unit. 2023. Drama històric. 110 min. uUn jove corredor de borsa britànic, Nicholas Winton, va ajudar a rescatar centenars de nens dels nazis en vigílies de la Segona Guerra Mundial. Diagonal, Diagonal Mar, Mooby Arenas, Mooby Aribau (Cast. i VOSE), Mooby Balmes (VOSE), Mooby Bosque, Mooby Gran Sarrià (Cast. i VOSE), Renoir Floridabla­nca (VOSE), Verdi (VOSE).

Los que se quedan > De Alexander Payne. Amb Paul Giamatti i Da’Vine Joy Randolph. 12 Anys. Estats Units. 2023. Comèdia dramàtica. 133 min. u Un professor rondinaire d’un prestigi col·legi americà es veu obligat a romandre al campus durant les vacances de Nadal. Mooby Balmes (VOSE), Mooby Gran Sarrià (Cast. i VOSE).

Matusalén > De David Galán. Amb Julián López i Miren Ibarguren. 12 Anys. Espanya. 2023. Comèdia. 119 min. uEnvellir és inevitable, madurar és opcional: aquesta és la màxima d’El Alber, un raper que als seus 44 anys es matricula a la universita­t. Mooby Glòries.

Menudas piezas > De Nacho G. Velilla. Amb Alexandra Jiménez i Rocío Velayos. 12 Anys. Espanya. 2023. Comèdia. 98 min. uCandela va cometre l’error de pensar que l’ascensor social només funciona en una direcció, la de pujada. I ara perd la feina en un col·legi d’elit. Diagonal, Diagonal Mar, SOM Multiespai, Mooby Arenas, Mooby Bosque, Mooby Glòries, Mooby Gran Sarrià, Yelmo Westfield La Maquinista.

Mi camino interior > De Denis Imbert. Amb Jean Dujardin i Jonathan Zaccaï. 7 Anys. França. 2023. Biopic. 94 min. uPierre és un cèlebre escriptor amb una inclinació per les experiènci­es extremes i els viatges en solitari. Sempre ho ha fet tot a la seva manera. Cinemes Texas (VOSUBTCAT).

Monkey Man > De Dev Patel. Amb Dev Patel i Sharlto Copley. 18 Anys. Estats Units, Índia, Canadà, Singapur. 2024. Acció. 121 min. uKid és un delinqüent que acaba de sortir de la presó i viu a l’Índia, intentant adaptarse a un món marcat per l’avarícia i sense valors espiritual­s. Diagonal, Diagonal Mar, SOM Multiespai, Mooby Arenas, Mooby Balmes (VOSE), Mooby Glòries, Yelmo Westfield La Maquinista (Cast. i VOSE).

●R

Radical > De Christophe­r Zalla. Amb Eugenio Derbez i Daniel Haddad. 12 Anys. Mèxic. 2023. Drama. 125 min.

uSergio, professor de primària, s’incorpora a una de les escoles més problemàti­ques d’una ciutat fronterera mexicana. Verdi.

Robot Dreams > De Pablo Berger. Apta. Espanya, França. 2023. Animació. 103 min.

uDog és un gos solitari que viu a Manhattan. Un dia decideix construir-se un robot, un amic. La seva amistat creix, fins a fer-se inseparabl­es. Mooby Arenas.

Rosalie > De Stéphanie Di Giusto. Amb Nadia Tereszkiew­icz i Benoît Magimel. 12 Anys. França, Bèlgica. 2023. Drama. 115 min.

uFrança, 1870. Rosalie no és pas una jove com les altres. Ella amaga un gran secret. Des que va néixer, el seu cos i cara estan coberts de pèl i es veu obligada a dissimular-ho per evitar ser rebutjada. És el que es diu una dona barbuda. Però mai no va voler convertir-se en una atracció de fira. Un dia, l’amo d’un cafè amb massa deutes decideix casars’hi pel seu dot, sense conèixer-ne el secret. Però la Rosalie està cansada d’amagar-se i vol començar a ser vista com una dona tot i ser diferent. Verdi Park (VOSE).

●S

Sangre en los labios > De Rose Glass. Amb Kristen Stewart i Katy O’Brian. 18 Anys. Regne Unit, Estats Units. 2024. Thriller. 104 min.

uLou, la directora solitària d’un gimnàs, s’enamora perdudamen­t de Jackie, una ambiciosa fisicocult­urista que es dirigeix a Las Vegas. Cinemes Girona (Cast. i VOSE), Diagonal, Diagonal Mar, SOM Multiespai, Mooby Arenas (Cast. i VOSE), Mooby Balmes (VOSE), Phenomena (VOSE), Renoir Floridabla­nca (VOSE), Verdi (VOSE), Zumzeig Cinema (VOSE).

Secretos de un escándalo > De Todd Haynes. Amb Natalie Portman i Julianne Moore. 16 Anys. Estats Units. 2023. Drama. 117 min.

uVint anys després de la notícia del seu romanç, Gracie Atherton-Yu, i el seu marit Joe cedeixen a les pressions per fer una pel·lícula. Mooby Balmes (VOSE), Verdi Park (VOSE).

●T

The Beast (La bestia) > De Bertrand Bonello. Amb Léa Seydoux i George MacKay. 16 Anys. França, Canadà. 2023. Drama. 146 min.

u En un futur proper en què regna la intel·ligència artificial, les emocions humanes han esdevingut una amenaça. Mooby Balmes (VOSE), Renoir Floridabla­nca (VOSE), Zumzeig Cinema (VOSE).

Tiziano. El imperio del color > De Giulio Boato i Laura Chiossone. Apta. Alemanya, Itàlia, Espanya. 2022. Documental. 53 min.

uA principis del segle XVI, en una ciutat coberta d’or, admirada sobre un bosc amagat, un noi baixa de les muntanyes del Dogado. Amb el temps serà recordat com el més excel·lent entre els pintors. Extraordin­ari mestre del color i brillant empresari de si mateix, innovador tant en la composició d’un quadre com en la forma de vendre’l, en pocs anys Tiziano Vecellio es converteix en el pintor oficial de la Sereníssim­a, artista màxim sol·licitat per les Corts més riques i influents d’Europa. Verdi (VOSE).

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain