El Periódico - Català

El CSD té via lliure per suspendre Rocha i la seva gestora

El TAD ha obert expedient per una presumpta infracció molt greu als dirigents que van conformar l’òrgan federatiu després de la dimissió de Rubiales.

- SERGIO R. VIÑAS FERMÍN DE LA CALLE

El Govern ja té a la seva mà el botó vermell per escapçar de cop tot el futbol federatiu espanyol. El Tribunal Administra­tiu de l’Esport (TAD) ha obert expedient a tota la comissió gestora de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per la presumpta comissió d’una infracció molt greu. No només a qui era el seu president, Pedro Rocha, sinó a tota la comissió gestora, de la qual formaven part molts dels barons autonòmics de l’època de Luis Rubiales. I l’obertura de l’esmentat expedient, avançada per Iusport, dona llicència al Consell Superior d’Esports (CSD), en concret a la seva comissió directiva, per suspendre’ls tots i apartar-los de les seves funcions fins que el TAD resolgui sobre el fons de la qüestió.

El TAD ha atès la denúncia del president de l’escola d’entrenador­s Cenafe, Miguel Galán, contra tota la comissió gestora per haverse extralimit­at en les seves funcions. Aquest òrgan, presidit per Rocha fins a la convocatòr­ia d’eleccions, podria haver incorregut en una falta molt greu a l’haver contractat i acomiadat alts executius. Durant el seu mandat, la gestora va prescindir del secretari general, Andreu Camps, del selecciona­dor femení, Jorge Vilda, i de diversos directors de departamen­t, a més de procedir a renovacion­s (com la de Luis de la Fuente) o contractac­ions.

Presidents d’autonòmiqu­es

La pilota ara està a la teulada del Govern, que durant 48 hores podria prodecer a la suspensió dels membres de la gestora expedienta­ts, cosa que deixaria escapçat el futbol federatiu espanyol, a més de la mateixa RFEF. De la gestora formen part molts dels presidents d’autonòmiqu­es, com Rafael del Amo (Navarra), Joan Soteras (Catalunya), Pablo Lozano (Andalusia) i Óscar Flé (Aragó), tot i que no Salvador Gomar (Comunitat Valenciana), un dels que es van postular com a candidat a la presidènci­a abans que Rocha aconseguís la unanimitat en la recollida d’avals.

Un altre dels membres de la gestora que ha sigut expedienta­t i pot ser suspès pel Govern és Luis Medina Cantalejo, president del Comitè Tècnic d’Àrbitres. Paradoxalm­ent,

El TAD admet la denúncia presentada per extralimit­ació de funcions

qui no pot ser suspès és el mateix Rocha, ja que en l’actualitat no exerceix cap càrrec federatiu. L’extremeny està a expenses que el TAD resolgui una altra denúncia de Galán contra la seva proclamaci­ó, després de ser l’únic candidat que ha sigut capaç de recollir prou avals per aspirar a la presidènci­a de la RFEF.

Quan sigui proclamat, si finalment això arriba a passar, el Govern podria procedir a suspendre’l fins que el TAD emetés la seva resolució definitiva. Una seqüència potencial d’esdevenime­nts que redundaria en un nou buit de poder a la RFEF, amb el consegüent menyscapte a la imatge de la institució i del futbol espanyol.

Els serveis jurídics del Consell Superior d’Esports estan analitzant el contingut de la resolució, de 39 pàgines, per definir els següents passos, segons han informat a aquest diari fonts governamen­tals, que confirmen l’obertura de l’expedient sancionado­r per infraccion­s molt greus.

En paral·lel, el Govern estudia amb la FIFA els pròxims passos que s’hauran de fer, després que Rocha passés de testimoni a investigat en el cas Supercopa divendres de la setmana passada, després de la seva declaració al jutjat de Majadahond­a que instrueix el cas de presumptes comissions irregulars a la RFEF de Rubiales.

 ?? David Castro ?? Pedro Rocha, el passat dia 12 en la seva declaració pel cas Brody sobre els contractes de la RFEF.
David Castro Pedro Rocha, el passat dia 12 en la seva declaració pel cas Brody sobre els contractes de la RFEF.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain