El Periódico - Català

Alcaraz no té clar si podrà tornar a Madrid

SENSE BONES SENSACIONS

- J. P.-G.

Abans d’acudir a la sala de premsa, el tennista balear, actualment 646è en el rànquing mundial, va estar entrenant-se durant una hora i mitja amb el bolivià Hugo Dellien (178è mundial), sense forçar el servei. Va evitar parlar dels seus «problemets» als abdominals. «Ho vaig comentar a Sevilla [durant la final de la Copa del Rei de futbol a la qual va acudir com a seguidor del Mallorca] perquè el meu oncle [Toni

Poc després que parlés Rafa Nadal li va arribar el torn a Carlos Alcaraz per explicar la situació que el va portar a no participar en el Barcelona Open Banc Sabadell, una decisió «difícil» per renunciar a un torneig «important, molt especial» per a ell. «Les imatges [de les proves mèdiques] són positives però el meu feeling no és el correcte. És el que hi ha. Vaig notar una altra vegada dolor i quan anava incrementa­nt la intensitat de la dreta anava notant cada vegada més molèsties. Prendre la decisió de no poder jugar va ser complicat», va explicar en una compareixe­nça sense preguntes al Reial Club Tennis Barcelona.

Sense poder jugar a la capital catalana, confia a fer-ho en el Mutua Madrid Open, però, per ara, no pot confirmar-ho. «Ara tinc posat el 100% a recuperar, tinc una mica més de marge. El meu objectiu és intentar jugar, però no ho tinc gens clar de moment. Tant de bo pugui ser a Madrid i disfrutar de la gent de casa, també en un torneig superespec­ial per mi. Em van dir uns terminis que he complert molt bé i no tinc bones sensacions».

Del jove tennista murcià també en va parlar Nadal quan va anunciar la seva participac­ió en el torneig. Sobre una somiada semifinal amb Alcaraz va ser molt clar. «No estic capacitat per pensar en un possible duel. Em sap greu que estigui lesionat, que no sigui aquí, per ell i pel torneig. Espero que es recuperi bé i ràpid».

Nadal] ho havia dit. Però em canso d’explicar les meves penúries físiques».

Nadal no juga en terra des que va guanyar el 14è Roland Garros el 2022. Dos anys sense trepitjar el seu territori preferit en què ha guanyat 64 títols des del primer que va mossegar a Sopot (2004) fins a l’últim a París, entre els quals una dotzena a Barcelona, on només ha perdut quatre partits de 70 jugats des del seu debut el 2003. L’última vegada que va jugar a Barcelona va ser quan va guanyar el seu últim títol el 2021 contra Stefanos Tsitsipas. Els únics que fins al moment han guanyat Nadal a Barcelona són Àlex Corretja (2003), Nicolás Almagro (2014), Fabio Fognini (2015) i Dominic Thiem (2019).

Guanyar un 13è títol a Barcelona Nadal ni ho pensa. És el primer en ser conscient de les seves limitacion­s tot i que nega estar preocupat perquè una nova lesió posi punt final a la seva carreres. «¿Por? ¿Què més em pot passar?», es va preguntar Nadal. «Seguiré fins que valgui la pena. No hi ha data límit».

Mbappé ha sigut designat per l’organitzac­ió dels Jocs un dels rostres de la cita, per no dir el més important. El president de França, Emmanuel Macron, ha insistit en la «importànci­a capital» de la seva presència, com a francès i especialme­nt com a parisenc. L’astre va néixer a Bondy, un suburbi de poc més de 60.000 habitants al nord de París. Un lloc que ha crescut amb una nova generació de ciutadans francesos de cor immigrant. I per això Macron ha prioritzat la presència del davanter, l’esportista més popular de França i nom clau perquè el seu Govern pugui projectar una imatge de multicultu­ralitat durant els Jocs Olímpics que se celebraran sota el lema Obrim els Jocs.

En cas que no s’arribi a un acord en aquest assumpte entre el davanter i el club blanc, l’entorn del futbolista estudia fins i tot esperar a firmar el contracte amb el Reial Madrid una vegada finalitzat­s els Jocs per esquivar així la negativa de Florentino.

 ?? Pau Barrena / AFP ?? Nadal, ahir durant el seu entrenamen­t al Reial Club Tennis Barcelona.
Pau Barrena / AFP Nadal, ahir durant el seu entrenamen­t al Reial Club Tennis Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain