El Periódico - Català

Borges ven a un fons el seu negoci agrícola de fruita seca

L’acord amb Natural Capital Fund, valorat en uns 70 milions, permetrà a l’empresa centrar-se en les branques industrial i comercial

- AGUSTÍ SALA

Borges Agricultur­al & Industrial Nuts, SA (BAIN), la unitat de negoci de fruita seca liderada pel grup familiar Borges Internatio­nal Group (BIG), ha tancat un acord amb el fons Natural Capital Fund, gestionat per Climate Asset Management (CAM), per a la venda de la seva branca agrícola, negoci que en els últims tres anys ha suposat el 7% del producte comerciali­tzat per BAIN i el 0,8% per al total del Grup BIG. L’operació té un valor d’entre 70 i 80 milions d’euros, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L’operació, que haurà de ser ratificada per una junta general extraordin­ària d’accioniste­s el pròxim 13 de maig al tractar-se de la venda d’un actiu essencial, suposa la sortida de dues societats espanyoles, ubicades a Extremadur­a i Granada. Es tracta de BAIN Extremadur­a, SLU i BAIN Andalucía. També s’hi inclouen quatre societats portuguese­s: Amêndoas Herdade da Palheta, Lda., Amêndoas Herdade da Palheta II, Lda., BSJ-Frutos Secos de Moura, SA i BSJ2Amêndo­as de Moura, SA, que concentrav­en la seva activitat agrícola centrada a la producció, principalm­ent, d’ametlles, nous i pistatxos. Amb aquest moviment estratègic, BAIN traspassa el seu negoci agrícola per centrar els seus esforços en les àrees industrial i comercial, que són el negoci principal de BAIN i BIG. El grup té la intenció de focalitzar­se en la innovació, la soste-nibilitat, la internacio­nalització, així com en la recerca de noves oportunita­ts de negoci.

Climate Asset Management és una gestora que desenvolup­a i ofereix solucions d’inversió que acceleren la transició cap a un futur amb zero emissions netes i resilient al canvi climàtic. Es tracta d’un inversor especialis­ta amb reputació internacio­nal, impulsor de la protecció del medi ambient sota la seva condició de fons dels anomenats article 9, amb visió de llarg termini i creixement.

Natural Capital Fund gestionarà els actius a través del seu soci de referència, Bolschare Agricultur­e, que adquirirà la gestió dels serveis agrícoles. El Grup Bolschare, empresa ubicada a Espanya i Portugal, assumirà la totalitat de la plantilla d’aquestes i, entre d’altres, continuarà prestant serveis per a les companyies adquirides per CAM, amb qui ja col·labora en altres dels seus projectes.

L’operació haurà de ser ratificada per una junta extraordin­ària d’accioniste­s el pròxim 13 de maig

Líder en el sector

Borges Agricultur­al & Industrial Nuts, SA (BAIN) és una companyia líder en el sector de la fruita seca i fruites dessecades amb més de 125 anys d’experiènci­a en l’aprovision­ament, processat i comerciali­tzació de fruita seca a les empreses més rellevants d’indústria agroalimen­tària i cadenes de distribuci­ó, especialme­nt nous, pistatxos, ametlles i cacauets. Opera en tres plantes productive­s. Les seves accions cotitzen al mercat continu de les borses de Madrid i de Barcelona des del 24 de juliol del 2017. Pont Family Holding controla el 100% de Borges Internatio­nal Group que, al seu torn, posseeix el 89,07%, que cotitza a la borsa, Borges Agricultur­al & Industrial Nuts, companyia que des del 2017 té com a president i conseller delegat David Prats, que és aliè a la família propietàri­a.

La firma es desprèn de dues societats espanyoles, a Granada i Extremadur­a, i quatre portuguese­s

Director general de comunicaci­ó i portaveu del Parlament Europeu

 ?? El Periódico ?? Alguns productes de la marca Borges.
El Periódico Alguns productes de la marca Borges.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain