El Periódico - Català

La cadena tindrà el seu ‘MasterChef’ amb famosos

- MARISA DE DIOS IGNASI FORTUNY

La cuina segueix de moda a la televisió. També a la catalana, que tant rèdit està traient a programes com Cuines i Joc de cartes. El seu presentado­r, Marc Ribas, es posarà la temporada vinent al capdavant d’un altre espai gastronòmi­c, una mena de MasterChef celebrity amb famosos competint per demostrar qui es desenvolup­a millor entre els fogons.

En el concurs, el rodatge del qual va avançar RAC1 i va confirmar EL PERIÓDICO, els vips hi participar­an per parelles. Al principi es va especular que es tractaria de la versió catalana de Tupper club, un xou que ofereixen diverses cadenes autonòmiqu­es (Telemadrid, l’EITB basca, la valenciana À Punt, Ràdio Televisió Canària...), però finalment serà un espai original que també es podrà veure a la nova plataforma de TV3, 3Cat.

De Joel Díaz a Karmele

Entre els famosos que passaran per les cuines del programa, el títol provisiona­l del qual és Un plat que fa riure, hi ha noms de l’star-system català: Joel Díaz en la seva tornada a TV3 després de la seva inesperada marxa del

Zona franca, Miki Núñez, Marta Torné, Tomàs Molina, el Mag Lari, Charlie Pee i Andreu Juanola. També hi participar­à algun personatge de les primeres etapes de l’univers Sálvame, com ara Karmele Marchante.

Per valorar els plats, a part de Ribas hi haurà Ivan Surinder i Sofia Janer, dos profession­als de la cuina que saben què és participar en un concurs gastronòmi­c. Ell, responsabl­e del restaurant Tandoor, ha sigut presentado­r del programa de Canal Cuina

Cuina índia i ha participat en

Joc de cartes quan el xou de Ribas buscava el millor local de cuina internacio­nal de Barcelona. Ella, que és al capdavant de la pastisseri­a La Dramerie, també va passar per Joc de cartes, tot i que se la coneix pel seu pas per MasterChef 6.n

— Amb Nervi TV3 pretén resoldre una evident falta de contingut cultural a la seva graella. ¿Pesa la responsabi­litat?

— En realitat sí que hi ha continguts culturals. Jo soc espectador­a de Marcians i de Tot el temps del món, d’Anna Guitart, que són excel·lents. Potser el que passa és que no li està arribant a la gent. Sabem que la cultura sempre està destinada a hores intempesti­ves i que no se li dona la importànci­a que tenen altres formats més entertainm­ent. Nosaltres venim a sumar dins d’una graella de cultura existent. El pes no el sento. El que sí que sento són molts nervis, això sí.

— ¿El plantejame­nt del projecte i el seu èxit està vinculat a un mínim d’audiència? ¿És naïf creure que no?

— Ho desconec. Per l’hora en què hi ha programat el magazín no crec que s’esperin grans audiències. Crec que és més una aposta de la plataforma 3Cat. De voler fer cultura, provar formats, que alguns apareixera­n a la tele, d’altres a la plataforma... I sí que és veritat que s’omplen buits perquè, per exemple, es recupera una cosa que trobàvem molt a faltar: la música en directe. Es trobava a faltar que no hi hagués una reivindica­ció des de la tele pública amb tot el que està passant a la música catalana. Això sí que suposarà un canvi.

— La música en directe és un format maleït des de fa anys a la tele que sí que ha trobat el seu lloc a la xarxa. ¿És una de les coses que marca el caràcter de servei públic que ha de tenir Nervi?

— Es faran 24 actuacions musicals, amb molta diversitat. Grups i bandes coneguts, però també nous formats. Intentarem recollir tot el que passa a Catalunya. Al Telenotíci­es hi ha temps per explicar molt poca cosa i fins ara

— La idea és crear peces amb entitat pròpia. També amb la idea

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain