El Periódico - Català

La Caixa serà la primera accionista de Colonial amb una participac­ió del 17%

▶ Criteria es reforça en la immobiliàr­ia amb una ampliació de capital per 622 milions ▶ El hòlding aportarà 350 milions en efectiu i 272 en immobles

- AGUSTÍ SALA GABRIEL SANTAMARIN­A

El braç inversor de La Caixa, Criteria, es reforça en Colonial, companyia en el capital de la qual va tornar a principis d’aquest any després de la seva sortida fa 10 anys. Les dues entitats van informar ahir la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que Criteria augmentarà la seva participac­ió a través d’una ampliació de capital per 622 milions d’euros amb aportacion­s dineràries i no dineràries (essencialm­ent immobles). L’operació atorgarà a Criteria una participac­ió del 17%, davant el 3% amb el qual comptava des de fa dos mesos i, una vegada realitzada, la convertirà en primera accionista.

Amb aquest desembarca­ment, el hòlding de la Fundació La Caixa accelera la seva aposta per la socimi especialit­zada en oficines, segons fonts del mercat. Criteria aportarà 350 milions en efectiu i 272 milions en actius a través de vuit immobles d’oficines i de living a Espanya, que ha anat acumulat a través d’InmoCaixa, que es desglossen en tres edificis d’oficines a Madrid i Barcelona, amb un total de més de 20.000 metres quadrats, i cinc edificis residencia­ls més en règim de lloguer.

Actualment el primer accionista de Colonial és Qatar Investment Authority (QIA) amb un 19,028%. El segon, fins ara, és l’inversor mexicà Carlos Fernández, amb el 14,8%. En tot cas, aquestes participac­ions es diluiran i Criteria passarà a ocupar el primer lloc.

Colonial compta amb diversos accioniste­s rellevants, que entre ells sumen un 65,8%. La resta, una mica més d’un 34%, es considerar­ia free-float. El principal és avui Qatar Investment Authority (QIA), que disposa del 19% després de realitzar una integració en la matriu catalana de la participac­ió que tenia en la filial francesa SFL el 2018.

Aval «per unanimitat»

El capital amb representa­ció en el consell avala «per unanimitat» l’entrada de Criteria. La socimi convocarà una junta extraordin­ària d’accioniste­s per aprovar aquesta operació i la incorporac­ió de dos consellers en nom de Criteria. Entre els titulars de paquets significat­ius a Colonial hi ha també el grup de moda, cosmètica i perfumeria Puig, amb un 7,375%, que compta amb el seu vicepresid­ent, Manuel Puig Rocha, en el consell d’administra­ció de la socimi.

A 7,1 euros per títol

L’augment de capital a subscriure per Criteria (i les societats del seu grup titulars dels immobles que s’integren a l’operació) es desemborsa­rà amb càrrec a aportacion­s dineràries i a aportacion­s no dineràries (aquestes últimes consistent­s en els immobles), per mitjà de l’emissió de 87.729.050 noves accions (de la mateixa classe i sèrie que les actualment en circulació) a un preu unitari de, aproximada­ment, 7,1 euros (això es desglossa en 2,50 de valor nominal unitari i, aproximada­ment, 4,6 de prima d’emissió unitària). Els títols van tancar ahir dijous a 6.1450 euros, amb un avanç del 4,15%.

Després de l’execució de l’augment de capital, Criteria arribarà (de forma directa o indirecta) a una participac­ió del 16,78% del capital social de Colonial. No obstant, com a conseqüènc­ia de l’aplicació d’un ajust en funció del dividend de Colonial, el pagament del qual als accioniste­s es preveu que tingui lloc abans del tancament de l’operació, Criteria arribaria a una participac­ió aproximada del 17% del capital social.

Colonial està presidida per Juan José Brugera, una persona de confiança del president de Criteria i de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé. El conseller delegat, Pere Viñolas, és al seu torn membre del consell d’administra­ció de Banc Sabadell.

Qatar Investment i l’inversor mexicà Carlos Fernández deixaran de ser-ne els propietari­s més grans

 ?? Firma ?? Juan José Brugera (dreta), president de Colonial, amb Pere Viñolas.
Firma Juan José Brugera (dreta), president de Colonial, amb Pere Viñolas.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain