El Periódico - Català

Reduir la càrrega fiscal

- Jordi Avellaneda Daniel Sirera

Em preocupa l’augment d’impostos que els diferents nivells de govern –central, autonòmic i local– ens imposen als ciutadans. Fa l’efecte que cada any es dupliquen o inventen nous tributs, cosa que genera una càrrega cada cop més insostenib­le. Un exemple és l’impost sobre el reciclatge a Terrassa, que respon a una directiva de la UE. Un altre tribut que se suma a l’impost de circulació i al de contaminac­ió, i sembla que paguem múltiples vegades pel mateix. La lògica

Un terratrèmo­l polític va sacsejar Catalunya el 12M, i el seu epicentre es va situar a la seva capital, Barcelona. Entre la placa tectònica del nacionalis­me divisiu i la del socialisme empobridor, ha emergit una alternativ­a liberal i esperançad­ora. El Partit Popular ha tornat. I ho ha fet amb una força regenerada. Després d’una travessia pel desert de la irrellevàn­cia política, la força blava ja va ser decisiva en la configurac­ió de l’actual govern municipal i, ara, també ho podria ser a Catalunya, posant fi al procés separatist­a.

El grup municipal que tinc l’honor de presidir va alliberar Barcelona dels partits d’Ada Colau i Carles Puigdemont. Ara el nostre partit també podria ser decisiu perquè Catalunya tingui un govern diferent del de les últimes quatre dècades. I és que un govern millor i per a tots els catalans és possible. El Partit Popular d’Alejandro Fernández ho fa possible. Els seus 15 diputats podrien ser la palanca que aixequi Catalunya i ho canviï tot, com així deia el seu eslògan de campanya.

Som condició necessària per deixar enrere els pitjors moments de la història democràtic­a de Catalunya; no obstant, no som suficients. El PSC pot tornar a ser el gran obstacle per al canvi que els ciutat va votar canvi a Catalunya. És lògic. Oberta, cosmopolit­a i plural, la capital catalana va patir com ningú els embats de la ideologia nacionalis­ta i del mal govern de la Generalita­t separatist­a. Ens van maltractar, perquè el nostre esperit olímpic representa el contrari del seu entossudim­ent identitari. El seu procés va ser la nostra desgràcia. Encara avui continua expulsant empreses i espantant inversions. El seu conflicte polític sols va ser el negoci d’uns pocs.

Daniel Sirera és president del PP de Barcelona i del Grup Municipal del PP de Barcelona

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain