El Periódico - Català

«No tenia sentit anomenar HBO Max una plataforma que no és només HBO»

- JUAN MANUEL FREIRE

—¿Quan i per què van decidir treure l’HBO d’HBO Max?

— Va ser tot un debat a escala interna. A la conclusió a què vaig arribar és que no tenia tot el sentit posar HBO en el nom d’una plataforma que no és només HBO, que recopila continguts d’altres marques, com el fons televisiu de Warner Bros i el material de Discovery, per exemple. Si anomenes alguna cosa HBO, aquesta marca passa a definir tot el que hi ha a dins. Tenia més sentit que HBO tornés a ser només HBO i que signifiqué­s el que sempre ha significat: sèries dramàtique­s i comèdies d’alta qualitat, documental­s, especials, coses així.

—Max seria com un modern paquet de televisió per cable i HBO representa­ria només una part de l’oferta, però molt destacada...

— HBO sempre havia format part d’un paquet més gran de programaci­ó. Era al costat de CMT [Country Music Television], de VH1... Ofertes amb què probableme­nt no tenia gaire en comú, però de les quals no s’havia de responsabi­litzar. La decisió que hem pres al deixar el nom a Max em sembla la millor. Des del punt de vista del consumidor, potser tant canvi de nom ha sembrat confusió, però finalment hem arribat a la millor solució possible per a HBO.

— ¿Com s’ha estat decidint quines sèries són HBO i quines són Max?

— Una de les coses que vaig fer a l’encarregar-me de Max va ser delinear clarament el que es podia esperar d’una sèrie d’una marca o una altra. Quan fem una sèrie de Max, mirem de fer una cosa que no faríem a HBO. Per exemple, farem una sèrie mèdica procedimen­tal amb John Wells, que havia fet Urgencias. I per un preu ajustat, no amb el preu caríssim d’una sèrie dramàtica de prestigi.

— Se suposava que Max seria la marca per a les sèries basades en populars franquície­s, però també n’estem veient algunes amb el segell d’HBO: The last of us adapta una famosa sèrie de videojocs, La Casa del Dragón és preqüela de Joc de trons...

— És difícil que es doni una situació en la qual hi hagi una perfecta separació. Però sempre intento fer a Max el que no faria típicament a HBO. Per exemple, el públic de DC no és necessària­ment el d’HBO. Sol ser més jove, masculí; no és el mateix sector demogràfic. Això no significa que no es puguin explicar grans històries en aquest entorn. Per exemple El pacificado­r: no necessària­ment una sèrie d’HBO, però realment convincent, divertida i interessan­t.

— Dos dels últims fenòmens d’HBO, la citada The last of us i The White Lotus, no tornaran fins al 2025. I quant a Euphoria, ningú sembla saber quan tornarà. ¿Tenen algun as sota la màniga per a la segona meitat de l’any 2024?

— Passarem de La Casa del Dragón a El pingüino amb Colin Farrell.

I després tenim la sèrie preqüela de Dune [Dune: La profecía], que s’estrenarà a la tardor.

— ¿Pot prometre als puristes d’HBO que hi ha també una nova Succession, una sèrie cent per cent original, amb una veu singular, en l’horitzó? Tinc molt interès per Get millie black, que és la primera sèrie de l’escriptor Marlon James.

— Esmentaria la sèrie que estem fent amb Rachel Sennott [coprotagon­ista i coguionist­a de Bottoms]en la línia de clàssics nostres, com per exemple Insecure, Girls o De culo y cuesta abajo, és a dir, comèdies protagonit­zades i creades per la mateixa persona. D’altra banda, Issa López ens portarà una altra temporada de True detective, i Brad Ingelsby, que va fer Mare of Easttown, està preparant un altre drama criminal amb base a Filadèlfia. Hi ha una sèrie de projectes sense efectes especials, amb històries contemporà­nies, que ens tenen a tots emocionats a HBO.

— I crec que de nou estan fent negocis amb David Simon [creador de The wire i molts altres títols de la marca]. Segons s’explicava a Variety fa un parell de mesos, col·laboren novament a The system, una sèrie sobre el sistema d’acollida i protecció a la infància als Estats Units.

— Tenim una llarga història amb Simon i estem desenvolup­ant uns quants projectes, però en realitat, cap cosa que es pugui anunciar per ara.

— Un altre projecte sobre el qual necessito notícies és The shards, l’adaptació del llibre [Los destrozos] de Bret Easton Ellis a càrrec de Luca Guadagnino.

— Està en desenvolup­ament.

— ¿I què en pot dir de Scanners, la sèrie remake del clàssic de Cronenberg?

«Tant canvi de nom potser ha confós, però hem arribat a la millor solució» «Tenim una llarga història amb David Simon i estem desenvolup­ant uns quants projectes»

— No estic segur del seu estatus, però no hi ha llums verdes parpelleja­nt en aquest moment.

 ?? Marion Curtis / Warner Bros. Discovery ?? Casey Bloys, cap de continguts d’HBO i Max, el novembre passat.
Marion Curtis / Warner Bros. Discovery Casey Bloys, cap de continguts d’HBO i Max, el novembre passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain