El Periódico - Català

Imprescind­ibles del Grec 2024

- MARTA CERVERA

Del 26 de juny al 4 d’agost, el Festival Grec ofereix propostes per a tota mena de públic. Aquesta 48a edició inclou 81 espectacle­s i més de 50 activitats. Aquí us n’oferim 15 d’imprescind­ibles:

És una de les cantants catalanes més versàtils, amb un do especial per traspassar l’escena. El públic ha pogut disfrutar del seu talent en diverses edicions del Grec, que aquest any inaugura amb una presentaci­ó molt especial del seu últim disc, Toda la vida, un día. Serà un espectacle ple de complicita­ts que la portarà durant tres dies a convocar molts dels artistes que admira, com Natalia Lafourcade, la bailaora Rocío Molina i un geni veterà com el guitarrist­a flamenc Pepe Habichuela, però també a Damien Rice, Carmen Linares, Salvador Sobral, Rita Payés, Nico Roig, Carme Canela i Judit Neddermann, entre d’altres. Teatre Grec. Del 26 al 28 de juny.

SILVIA PÉREZ CRUZ. ‘SONOMA’.

Si no heu vist l’espectacle de La Veronal, no us el perdeu. Marcos Morau, director de la companyia de dansa contemporà­nia que triomfa a Europa, rendeix homenatge als orígens aragonesos de Luis Buñuel i a les dones amb una obra protagonit­zada per magnífique­s ballarines. Totes les que han participat en aquesta creació des que es va inaugurar en el Grec del 2020 al MNAC s’uniran per celebrar una funció que tindrà un altre element nou, la música de Maria Arnal, que reformular­à aquesta proposta de La Veronal. Teatre Grec. Dies 6 i 7 de juliol.

d’Evel explora en allò que ens manté vius i amb ganes de resistir i tirar pa’lante. Una dotzena d’artistes participen en aquesta nova proposta de l’aclamada companyia catalanofr­ancesa que uneix circ, teatre, dansa i objectes amb gran imaginació. En l’espectacle afloren el món interior i els somnis, treballats a partir de materials com el plàstic i l’argila, entre d’altres. ¿Qui som? tindrà nous formats en el futur. A aquest el seguiran una proposta més íntima, en solitari, i una instal·lació. Teatre Grec. Del 25 al 27 de juliol.

‘¿QUI SOM?’..Baró

Una de les perles d’aquest Grec. Són tres espectacle­s d’aquest creador d’espectacle­s deliciosos, delicats i poètics que requereixe­n intimitat per poder ser apreciats. Dos estaran interpreta­ts per altres artistes, Cosas que se olvidan fácilmente, per Francesco Sinopoli, i La cabeza en las nubes, per Marc Guillén. Bobés sí que participa en Tumbalafus­ta, la seva última proposta realitzada amb La Ruta 40 i Pau Matas. Teatre Lliure. Montjuïc. Del 29 de juny al 7 de juliol.

CICLE XAVIER BOBÉS. ‘LA GRAN NIT DE DAGOLL DAGOM’.

Més d’un centenar d’intèrprets participen en aquest espectacle únic que rememora el mig segle de vida d’una històrica companyia catalana que va triomfar amb musicals en català com Antaviana, Glups!, Flor de nit, El Mikado i Mar i Cel, la seva obra més popular i que s’acomiada del públic la temporada vinent. La seva gran nit estarà plena de sorpreses i la capitaneja­rà Daniel Anglès. Ariadna Peya s’encarrega de les coreografi­es. Teatre Grec. De l’11 al 13 de juliol.

‘DÄMON, EL FUNERAL DE BERGMAN’.

La inigualabl­e Angélica Liddell, creadora total, estrena a Barcelona la seva nova creació abans de posar rumb a Avinyó per inaugurar el festival francès. La influència d’Ingmar Bergman i els seus dimonis, la mort i com l’artista suec va planejar el seu últim adeu d’aquest món centren la proposta de l’artista que urga, com ja va fer en el seu aclamat últim espectacle Vudú Blixen, en els seus malsons, somnis i fantasmes. Aquesta vegada ho fa a partir del mateix funeral del director que ell mateix va planificar. Teatre Lliure Montjuïc. 20 i 21 de juliol.

L’edició d’aquest any inclou 81 espectacle­s i més de 50 activitats

 ?? ?? Silvia Pérez Cruz, en un concert al teatre Tívoli.
Silvia Pérez Cruz, en un concert al teatre Tívoli.
 ?? ?? Assaig de ‘Glups!’, de Dagoll Dagom.
Assaig de ‘Glups!’, de Dagoll Dagom.
 ?? ?? ‘Hamlet’.
‘Hamlet’.
 ?? ?? L’equip de ‘Tirant lo Blanc’.
L’equip de ‘Tirant lo Blanc’.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain