El Periódico - Català

Alcaraz s’estrena amb una victòria contundent

-

Philippe Chatrier, tercer torn, aproximada­ment cap a les quatre de la tarda d’aquest dilluns. El moment més esperat de Roland Garros. El moment en què Rafael Nadal i Alexander Zverev entraran a la central per enfrontar-se en una cosa més que un partit. L’hora de la veritat per al 14 vegades campió a París. Ha arribat el dia de «donar-ho tot i morir», com va dir fa unes setmanes l’ex número 1 després de ser eliminat a Barcelona, on va jugar el seu primer partit en terra des de l’última victòria a París el 2022.

Nadal entrarà disposat a canviar tots els pronòstics. Sap que no és favorit. Admet que arriba molt just, però, per primera vegada després del seu retorn, les seves sensacions són bones per afrontar el repte. Jugar el primer partit contra Zverev no és el millor, sens dubte, tot i que d’altra banda li permet afrontar-lo amb les piles carregades al màxim.

La lògica apunta a la victòria de Zverev, el cor vibra per una nova proesa de l’ex número 1 mundial en la seva pista talismà. En un escenari on a només 200 metres, a l’entrada per Le Porte d’Auteil, una gegant estàtua seva rep els aficionats. A la pista central hi haurà ple absolut per assistir al que podria ser l’últim ball de Nadal a Roland Garros. El tennista balear, de tota manera, tot i que perdi, no tindrà l’homenatge que havia previst l’organitzac­ió de Roland Garros. Nadal l’ha cancel·lat. Es torna a sentir jugador i continua evitant la retirada anunciada fa temps.

Fa dues setmanes que entrena sense les molèsties i les limitacion­s de la lesió de maluc que el van obligar a renunciar a Roland Garros l’any passat. Durant aquests dies ha estat entrenant al màxim a París. Ahir va tenir una intensa sessió al club Jean Bouin amb Carlos Moyà i el cos tècnic. Tocant la pilota com en els seus millors temps.

L’últim cop que Zverev es va enfrontar a Nadal a Roland Garros va sortir de la Philippe Chatrier en cadira de rodes per haver-se trencat el turmell. Eren les semifinals de 2022, l’últim any que va guanyar Nadal, i l’alemany, llavors entrenat per Sergi Bruguera, tenia contra les cordes el 14 vegades campió de Roland Garros. El partit es jugava sota sostre per la pluja, i la humitat de la pista va provocar la dramàtica caiguda a l’intentar tornar un drive en el tie-break del segon set, després que Nadal hagués guanyat el primer per 7-6 (8-6).

Era el 3 de juny, el dia en què Nadal complia 36 anys. Zverev no ho

L’exnúmero u es torna a sentir jugador i continua evitant la retirada anunciada

El tennista balear, 14 vegades campió del torneig, debuta avui davant Zverev en el tercer torn de la central i sense ànim de permetre homenatges a deshora. «T’enfrontes a l’estàtua, però jugues contra un ésser humà... Que és Rafa», diu el tennista alemany davant una cita amb regust històric.

▶ Els diumenges són dies de final en els tornejos, però a Roland Garros s’han convertit en el dia d’obertura del Grand Slam francès. Audiències i recaptació en tenen l’explicació. I a Carlos Alcaraz li ha tocat aquesta vegada obrir el primer partit del quadre masculí en la Philippe Chatrier. No li va importar ser el primer favorit a debutar, amb una contundent victòria, cedint només quatre jocs contra el nord-americà Jeffrey John Wolf per 6-1, 6-2 i 6-1.

▶ JJ Wolf, un tennista de 25 anys, 107 mundial i nom de best-seller, no va poder escriure el relat que hauria somiat. Va començar bé el capítol, trencant el servei d’Alcaraz en el primer joc, però Jeffrey John, com el van batejar els seus pares, es va trobar amb una resposta ferma.

▶ El seu pròxim rival, dimecres, serà l’holandès Jesper DeJong (176 mundial), que tampoc sembla que li hagi de posar problemes. mundial) ha jugat molt poc en dos anys i que fa vuit partits que està sol des que ha tornat a la terra batuda per jugar a París. «Fa molt temps que ha estat fora per una lesió. No ha jugat gaire bé. Però és Nadal. El 2022 va arribar sense haver guanyat Montecarlo, Madrid ni Roma. Tots deien que era una incògnita i va acabar guanyant. Així doncs, en la meva ment m’enfrontaré al millor Nadal. D’aquesta manera és com afronto el partit».

A Zverev no només l’espera un partit complicat a Roland Garros. Fora de la pista, tres dies després, a Berlín, li espera un judici per violència i maltractam­ents per la denúncia de la seva exparella Brenda Patea al maig del 2020.

El tennista alemany ha dit que no acudirà personalme­nt a la vista oral i s’ha mostrat tranquil. «Tinc confiança en el sistema judicial alemany. Crec en la veritat, sé el que he fet i el que no he fet. No tinc cap possibilit­at de perdre. Per això puc jugar tranquil. Els meus resultats i el meu últim títol ho proven».

I contra Nadal també li tocarà demostrar-ho.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain