El Periódico Mediterráneo

Les emissions de CO2 a Espanya durant 2016 disminuïxe­n un 14%

Iberdrola les reduïx en un 22% fins a situar-les en 176 grams/kWh produït

- R. D. especiales@epmediterr­aneo.com CASTELLÓ

Les emissions de CO2 a Espanya es van situar en 2016 en 81 gr/kWh, la qual cosa significa una reducció del 13,82 %, una evolució positiva ja que la disminució d’abocaments a l’atmosfera d’este gas és un dels principals causants de l’efecte d’hivernacle que provoca el canvi climàtic.

Iberdrola també ha aconseguit reduir les seues emissions de diòxid de carboni (CO2) en un 21,7% al llarg de l’exercici 2016, fins a situar-les en 176 grams per kilowatio hora (gr/kWh) pro- duït. D’esta manera, la companyia avança cap a un mix energètic cada vegada més sostenible i respectuós amb l’entorn, que ajude a frenar el calfament global. En este sentit, la firma treballa per a complir el seu compromís de reduir la seua intensitat d’emissions en un 50% per a 2030 respecte als seus nivells de 2007, i tot això per a aconseguir ser neutra en carboni l’any 2050. DESENROTLL­AMENT SOSTENIBLE A més, el grup energètic continua contribuin­t al compliment dels Objectius de Desenrotll­ament Sostenible (ODS) fixats per l’ONU. De fet, Iberdrola se cen- tra especialme­nt, d’acord amb la seua activitat, en els punts 7 i 13 concretame­nt, que són els que correspone­n a l’energia assequible i no contaminan­t i acció climàtica.

A hores d’ara, el nivell d’intensitat d’emissions del grup energètic espanyol se situa ja un 34% per davall de la mitjana del sector elèctric europeu.

Al tancament de 2016, un 57% de la producció d’Iberdrola en tot el món —que va ascendir a 137.339 gigawats hora (GWh), un 2,2% més que l’any anterior— és lliure d’emissions.

PERCENTATG­E A ESPANYA A Espan/ ya, el percentatg­e s’incrementa fins al 87%, en un any en què la producció va augmentar un 13,1%, fins als 62.784 GWh. Destaca especialme­nt al nostre país, d’acord al compromís d’Iberdrola d’apostar per un model de negoci sostenible, l’increment de l’aportació hidroelèct­rica (+48,2%) i la disminució de l’aportació del carbó (42,8%) en comparació amb el passat 2015.

Finalment, en termes de capacitat instal·lada, dos terços (aproximada­ment un 66%) de la potència d’Iberdrola en tot el món és lliure d’emissions, percentatg­e que s’incrementa fins al 74% en el cas d’Espanya. Es reflectix així l’estratègia de la companyia, centrada a desenrotll­ar un mix energètic sostenible i davall en carboni, i que és líder en energia eòlica al nostre país (Iberdola és primer propietari de parcs eòlics a Espanya).

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? reducció del 13,82 % suposa una evolució positiva ja que la disminució d’abocaments a l’atmosfera d’este gas és un dels principals causants de l’efecte d’hivernacle.
MEDITERRÁN­EO reducció del 13,82 % suposa una evolució positiva ja que la disminució d’abocaments a l’atmosfera d’este gas és un dels principals causants de l’efecte d’hivernacle.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain