El Periódico Mediterráneo

El canvi som Compromís

- VÍCTOR Garcia*

Ja fa tres anys que va començar el canvi a l’Alcora. Tres anys on, per primera vegada, Compromís tenia la responsabi­litat de governar, i per primera volta es trencava amb majories unicolor, vicis i inèrcies del passat.

El símptoma d’eixe canvi va fer-se evident des del començamen­t. Perquè des de la mateixa constituci­ó del govern del canvi es trencava amb l’aliança Consell-PP-incinerado­ra. Per primera vegada, un alcalde, que escriu estes línies, i una Conselleri­a, també de Compromís, es van posar al mateix costat que l’Alcora i del seu futur. PotXXI; ser molts ja han oblidat l’amenaça de la incinerado­ra. Per això, quan es compleixen tres anys, cal posar en valor que va ser el compromís del govern amb la ciutadania el que va fer fora per sempre el perill. I superat aquest escull, es va començar a construir un projecte de poble, més actiu, més viu, i pensat per les persones.

Amb eixa vocació, amb mirada a llarg termini, s’han fet grans coses en 36 mesos, com ara encetar un projecte cultural, patrimonia­l i social com el de la Reial Fàbrica, que suposarà un nou motor socioeconò­mic i cultural al nostre municipi.

L’Alcora que volem abasteix tots els fronts. I per això hem treballat a tots els àmbits: millorar els serveis de les farmàcies de guàrdia; redisseny urbà del centre, peatonalit­zació de places i aposta per l’accessibil­itat i per l’urbanisme del segle més ajudes socials i a l’estudi; més serveis com el minibús, la bebeteca... Més activitat cultural i lúdica, amb exemples com la Tardor Cultural, el Mesó de la Tapa o la Fira del Llibre Solidària. Més transparèn­cia i atenció al veïnat, amb el Dia del Veí; més col·laboració amb les entitats, com ara les aules de l’Escola de Música; aposta definitiva per l’EOI; i suport al sector ceràmic i l’ocupació amb iniciative­s com el Maig Ceràmic. Val a dir que la feina d’impuls industrial ja dóna fruits i l’atur ha baixat del 18 en 2015 al 12,5%.

Compromís encetà el canvi que ja aflora. Però per fer de l’Alcora un poble millor s’ha d’anar amb llums llargues. Per això, al camí encetat li cal continuïta­t per avançar en projectes com un centre per majors al poble i la millora de la CV-16. H *Primer tinent d’alcalde de l’Alcora

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain