El Periódico Mediterráneo

Vergonya... i indignació

- MARIA JOSEP Safont*

Avui, més d’un políltic valencià s’haurà despertat avergonyit. Avui, més d’un polític que va treballar i ser cómplice de l’expoli a què va sometre el senyor Zaplana els valencians i valenciane­s, haurà preferit passar les vergonyes amagat davall el coixí. Sí senyores i senyors, avui molts dirigents i ex-dirigents del Partit Popular hauran entès eixa frase que tantes vegades se’ls ha repetit i amb la qual mai es van donar per aludits: «Vergonya, cavallers, vergonya».

Diu la llegenda que la frase correspon, ni més ni menys, que al rei Jaume I, que a l’inici d’una de les batalles lliurades a Mallorca i quan donava l’ordre als seus soldats, ningú el va acompanyar. I a eixa vergonya que avui hauran sentit molts en vore a Zaplana, Cotino, J. F. García o Barceló, crec que se li ha de sumar la indignació. La que molts i moltes sentim per vore com, una vegada més, el temps demostra el funcioname­nt fraudulent dels populars valencians durant més d’una dècada.

Perquè encara avui, molts dels que en el seu moment van fer campanya per a Zaplana, o per a Camps, o posaven com a exemple de gestió público-privada Cotino, ens parlen als plenaris de l’Ajuntament sobre «despilfarr­o», sobre butaques d’on no ens volem aixecar… s’ha de ser molt cínic; s’ha de tindre poca memòria; i s’ha de tindre molt poca «vergonya» per tornar a parlar d’interessos partidiste­s o econòmics dels i les representa­nts municipals que avui estem al capdavant de l’equip de govern municipal. Esperem, al menys, que aquesta setmana hagen passat «vergonya», i que això els porte, com a mínim, a deixar d’acusar als altres del que ja s’ha demostrat que feia el PP. No hi havia ámbit en el qual no clavaren la mà: dins els serveis socials, els empastres amb les concesions de residèncie­s de la tercera edat; ara sabem que també s’aprofitave­n de les energies renovables per donar a dit adjudicaci­ons; si volies passar una ITV, també algun amic dels populars n’eixia beneficiat. Per no parlar dels casos de frau en la Cooperació Internacio­nal o els escàndols amb la gestió de residus. En definitiva, que la vergonya creix i creix amb cada nova pedreta que s’aixeca per saber que hi havia davall de l’estoreta durant tants anys. Indignació perquè avui, encara no he sentit a cap representa­nt del partit dels «cavallers» Camps, Zaplana, Cotino, Blasco… demanar disculpes als i les valenciane­s. I aquesta hauria de ser la primera obligació per als acusats. Demanen disculpes, tornen el que es van endur i potser així, comencen a deixar de passar «vergonya» la resta de dies de l*eAslcsaeul­deessvsiad­edse.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain