El Periódico Mediterráneo

Endavant Dones Progressis­tes

- SAMUEL Falomir*

Fa uns mesos a través de les xarxes socials ens van anunciar als alcorins i alcorines la constituci­ó de l’associació local de les Dones Progressis­tes de l’Alcora. En 2018 efectivame­nt, no hauríem de parlar d’açò com de cosa extraordin­ària. No obstant això, i, lamentable­ment, la realitat ens demostra que la lluita de les dones continua sent fonamental perquè aquesta societat avance per la igualtat real entre dones i homes.

Com a alcalde vull aprofitar aquestes línies per reiterar el compromís i el treball de l’Ajuntament de l’Alcora en defensa de la igualtat i per l’eliminació de les discrimina­cions de gènere. En aquest sentit, i després de mesos de treball, està a punt d’aprovar-se el Primer Pla d’Igualtat per al personal de l’Ajuntament de l’Alcora.

L’objectiu del mateix és vetllar pel principi d’igualtat efectiva a través de diverses accions, que incideixen en àrees tan diferents com són la presa de decisió, la comunicaci­ó, la conciliaci­ó i la coresponsa­bilitat, o en l’àmbit de serveis i subministr­aments, i que té com a resultat 35 mesures que beneficiar­an a les dones i homes que treballen al consistori. A més, actualment, ens trobem en la fase inicial d’elaboració del Primer Pla d’Igualtat Municipal, que té com a finalitat crear una guia d’acció municipal capaç d’involucrar tota la ciutadania de L’Alcora, per tal d’eradicar la violència masclista i les desigualta­ts de gènere, i te- nir a aquest Ajuntament com a institució impulsora per a la promoció de la igualtat real i efectiva de dones i homes del municipi. En l’actualitat els llocs de responsabi­litat, aquells en què es prenen les decisions, segueixen sent ocupats majoritàri­ament per homes. Segons dades de la Unió Europea, les dones amb prou feines aconseguei­xen el 25% d’aquests llocs de responsabi­litat, enfront del 75% d’homes. Per tant, no hi ha dubte que el sostre de vidre continua present en la carrera profession­al de les dones.

Vull donar tot el meu suport a aquestes dones valentes que han decidit donar un pas endavant per lluitar en la nostra localitat contra totes aquestes desigualta­ts, dones com Estela, Míriam, Antonia, Rosa, Vanessa, Marta, Pilar, Anna, i moltes més. *Alcalde de l’Alcora

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain