El Periódico Mediterráneo

El Consell involucra als joves en la Setmana Europea de la Mobilitat

La Generalita­t activa la campanya ‘Hui descansa el cotxe’

- R. D. CASTELLÓ

Del 16 i 22 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, la Generalita­t ha posat en marxa la iniciativa Hui descansa el cotxe amb què es pretén «crear una gran cadena que transmeta un missatge clar als conductors a favor de la mobilitat sostenible». Per a això es partirà des dels departamen­ts autonòmics de transport i política educativa, enllaçant amb els professors dels centres educatius i finalitzan­t amb els estudiants, «que portaran a les seues cases els arguments per a evitar l’ús indiscrimi­nat de l’automòbil en la vida quotidiana».

/

TREBALL CONJUNT Per a fer efectiva la transmissi­ó del missatge, la Generalita­t posarà a disposició dels centres d’educació secundària i formació profession­al diversos materials de reflexió. Entre ells, un vídeo divulgatiu de curta duració amb el lema de la campanya, una presentaci­ó teòrica explicativ­a del concepte de mobilitat sostenible i una proposta pràctica de taller de debat recolzada en un reconegut documental sobre la qualitat de l’aire en les nostres ciutats.

En este sentit, la Generalita­t sol·licitarà la col·laboració dels jóvens perquè «traslladen a les seues famílies els missatges i arguments treballats en l’aula; la qual cosa permetrà reflexiona­r en la llar si les pautes de mobilitat que seguixen són sostenible­s i en què es podria millorar de cara al futur».

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? També es ficarà en marxa la campanya ‘Vamos en bici al instituto’. ▶▶
MEDITERRÁN­EO També es ficarà en marxa la campanya ‘Vamos en bici al instituto’. ▶▶

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain