El Periódico Mediterráneo

Els pressupost­os de la ruïna

El turno Cortells*

- SANTI

AVila-real portem ja 10 anys escoltant la mateixa cançoneta: «l’herència rebuda té la culpa de tot». A Compromís sempre hem reconegut que la gestió de l’administra­ció anterior perjudica enormement les finances de la ciutat. No obstant això, després s’han pres decisions que no han fet més que empitjorar el desficaci urbanístic i econòmic que ja arrossegàv­em. Els socialiste­s solen anomenar «empastres urbanístic­s» a la gestió anterior, però caldria batejar amb la mateixa paraula el que ells practiquen ara, perquè també són «empastres», però de tipus econòmic i jurídic.

Vila-real va veure augmentats els seus impostos solament poques setmanes després de les eleccions. Per a això els va anar molt bé la majoria absoluta. Clarament, quan van presentar el seu programa, ja coneixien que acabarien apujant les taxes a Vila-real. Qualsevol persona intuirà que és probable que al PSOE local no li haguera anat tan bé si hagueren dit la veritat des del principi. Les últimes setmanes hem rebut diverses versions dels pressupost­os per a 2021. Primer ens van enviar un esborrany incomplet i després, com sempre, ens vam assabentar per la premsa que prorrogari­en el de 2020 «per l’herència del PP», segons afirmaven.

Les sentències que ens cauen ja una dècada després de l’arribada de l’actual alcalde a l’administra­ció municipal no són solament herència rebuda. També són fruit d’una estratègia jurídica i financera que no sembla estar eixint gens bé. De fet, va fatal. No sabem per a què han servit tots els nombrosos diners invertits en una assessoria jurídica externa. Bàsicament per a malbaratar diners, perquè la despesa, el deute i les sentències perdudes només fan que multiplica­r-se sense parar.

=

*Regidor de Compromís per Vila-real

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain