El Periódico Mediterráneo

Carlos Hipólito i Aracaladan­za, alguns dels atractius al Teatre Principal de Castelló

-

Tota la programaci­ó d’hivern de l’IVC ja es pot consultar a la seua pàgina web: ‘https://ivc.gva.es/’

promet ser intens ja que el dia 15 actuarà Il Giardino d’Amore, formació dirigida pel violinista Stefan Plewniak, amb la participac­ió d’un dels artistes més sol·licitats en l’actualitat dins del panorama internacio­nal, com és el contrateno­r Jakub Józef Orlinski, al qual ja considera la crítica com un artista imprescind­ible, a més d’una de les sensacions de l’escena barroca mundial.

I seguim per a bingo, com es diu popularmen­t, ja que el 23 de gener, dins del cicle «Territori CS» la guitarra de Ramon Godes sonarà a la sala simfònica. Per a molts, el compositor i guitarrist­a és un dels millors secrets guardats de la nostra província, un intèrpret extraordin­ari que mereix tot el nostre respecte, igual que el mestre italià Daniele Gatti, qui dirigirà a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) el 6 de febrer per a interpreta­r la Missa de Requiem de Verdi al costat del Cor de la Generalita­t Valenciana, un veritable espectacle.

Al febrer l’Auditori serà novament un club de jazz gràcies al cicle «Auditori Jazz Club», i al mes de març acollirà a intèrprets de prestigi com María de la Flor, Eduardo Fernández, Xoel López o Juanjo Mena —al capdavant d’un altre concert de l’OCV—.

Art modern i contempora­ni

En el Museu de Belles Arts de Castelló destaca aquest trimestre, tal com va remarcar Alfonso Ribes, l’exposició Dibujar la modernidad. 1864-1968 que ofereix obres de veritables mestres que formen part de la col·lecció de la Fundació Mapfre.

Per a finalitzar, esmentar l’exposició col·lectiva comissaria­da per Irene Gras Cruz per a l’EACC, un projecte específic titulat Bio-lectures. Reflexions de l’entorn natural i rural contempora­ni i que comptarà amb obres de Cristian Gil, Jesús Monterde, Laura Palau, Marco Ranieri, Javier Rodríguez, Clara Sánchez, Anna Talens i Paula Valdeón. Varietat i qualitat, cultura.

=

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain