El Periódico Mediterráneo

‘El chico de las bobinas’ amb la històrica editorial Destino

-

aquesta història personal que és, al seu torn, un viatge en el temps, de Pere Cervantes, o aquesta poesia intimista de Bibiana Collado Cabrera.

Hi ha, ho sabem, molts altres títols publicats per castellone­ncs al 2020. No obstant això, creiem que d’entre totes elles destaquen cinc per sobre de la resta. Cinc obres diverses, molt diferencia­des entre si, cinc maneres d’entendre la literatura, de processar-la, de viure-la.

El chico de las bobinas (Destino), de Pere Cervantes és una novel·la que era, ara podem confessar-ho, una clara aspirant a emportar-se el Premi Nadal enguany. Al final no va poder ser, però el fet d’estar en el bombo de possibles deixa patent que la trajectòri­a de l’escriptor barceloní establert en les nostres terres va per molt bon camí. Optar a un guardó amb la història i el prestigi del Nadal no està a l’abast de qualsevol, i és per això que, vista l’evolució literària de Cervantes, podem presumir de comptar amb un autor de pes.

Per a aquells que encara no s’hagin submergit en aquesta novel·la, dir que Pere Cervantes situa l’acció a la Barcelona de la postguerra, «un tresor sense fons del qual podem extreure una infinitat d’històries que encara no s’han contat», com ens explicava en l’entrevista que vam mantenir el mes de juny passat. Per a ell, aquest període és «molt literari, molt cinèfil, prenyat de sentiments universals i de lliçons». Així, El chico de las bobinas ens parla de la incomparab­le fortalesa d’aquestes dones, víctimes de la guerra, que van ensenyar al món com sobreviure, i d’aquestes sales de cinema de barri que van permetre somiar en els anys de plom i es van convertir en refugi d’infàncies malparades. Una història emotiva, que versa sobre l’ambigüitat de la naturalesa humana.

Pere Cervantes va publicar en març

Bibiana Collado Cabrera ha presentat fa poc el seu nou poemari ‘Violencia’

(La Bella Varsovia)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain