El Periódico Mediterráneo

Per fi, el Centre de Dia

- ALFRED Remolar* *Alcalde de Betxí

Fa uns dies ens van donar una de les majors alegries en molt de temps: la Generalita­t Valenciana per fi aprovava l’acceptació de cessió del Centre de Dia. Això signifca, de facto, que en estos moment l’edifici «ja no és» de l’Ajuntament sinó de la Conselleri­a i, per tant, està en disposició d’oferir el servei d’assistènci­a al més prompte possible. Mirant enrere, recorde que ara fa justament 10 anys, a les portes d’unes eleccions municipals, s’inaugurava l’edifici que s’havia construït amb el Pla E de Zapatero. S’havia anat de pressa i corrent, sense cap previsió d’obertura ni de gestió. És a dir, s’havia començat la casa pel terrat.

Una de les primeres reunions que vaig tindre com a alcalde va ser amb el director general de Benestar Social en juliol de 2011, amb l’objectiu de conèixer si hi havia algun pla per traure-li profit al Centre de Dia. La reunió va ser curta, molt curta, i la resposta també: «No». No hi havia cap previsió per activar-lo. És més, el director, al qual li vaig agrair la seua honestedat i claredat, ens va comunicar que fins i tot la seua Conselleri­a no era partidària de la seua construcci­ó, ja que no pretenien gestionar-lo.

La resta, ja la coneixeu. En estos anys hem treballat de valent per tal d’aconseguir el que ara hem fet, que l’edifici passe a mans de qui té la competènci­a. Mentrestan­t, hem intentat aprofitar la infraestru­ctura per tal que no es quedara obsoleta, amb el trasllat dels Serveis Socials i l’obertura d’una unitat de respir gestionada per la Fundació Alzhéimer Salomé Moliner, a qui públicamen­t els hem d’agrair la seua col·laboració perpètua en el treball conjunt.

El camí ha sigut llarg i tortuós, però estem a les portes d’aconseguir un dels grans objectius de la legislatur­a: l’obertura definitiva del Centre de Dia, que oferirà un servei digne i necessari a tota la població durant les pròximes dècades.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain