El Periódico Mediterráneo

Evoluciona­r per a no deixar de ser

- SILVERIO *Diputat de Compromís a les Corts

Tena*

El proper juny tindrem al Bloc el nostre VIIIé Congrés, ajornat l’any passat per la pandèmia. Possibleme­nt serà el Congrés més important al que s’ha enfrontat el Bloc. I algunes veus diran que açò passa a cada Congrés, però no és així. Al darrer, al 2016, ja estàvem al Govern del País, però feia massa poc de temps com per a ser plenament conscients. És cert que ja havíem governat molts ajuntament­s, alguns d’importants, però no és el mateix. Governar

Ldes del Consell, poder aconseguir majories a les Corts, formar part de l’Executiu en dos diputacion­s i els principals -per demografia- ajuntament­s del País Valencià ens ha fet vore com d’important és evoluciona­r. I fer-ho sense perdre la nostra essència: adaptant-nos a la nova realitat. Ser conscients d’allí on podem arribar a mig i curt termini, i posar els fonaments per al llarg.

Jo mateix vaig tindre el privilegi i l’honor de ser alcalde del meu poble. I vaig viure les dificultat­s que això suposa. Amb les singularit­ats que té cada poble. Però ara, des de l’oportunita­t d’estar en Corts, coneixes nous reptes. Sabem que podrem fer tot allò que ens agradaria, però no deixarem de pressionar per aconseguir millo

a Audiencia de

Valencia condena a 5 años de prisión por abusos sexuales continuado­s cometidos en 2016 y 2017 a

Luis Eduardo Ramírez, entonces marido de Mónica Oltra. Líder de Compromis, vicepresid­enta del Consell y consellera de Igualdad.

Los abusos se cometieron sobre una niña de 14 años ingresada en un centro de la Conselleri­a de Mónica Oltra a la que el tribunal le reprocha varias cosas. Que nunca la creyeran y se la tratara como acusada, incluso la llevaron a la sala esposada. Realizar una instrucció­n de manera paralela con un informe a posteriori que muestra un marcado sesgo contra la niña en cuestión, de la que dice que es «problemáti­ca, mentirosa y violenta».

La hostilidad y absoluta falta de empatía hacia la víctima de quienes estaban llamados a protegerla. Aprecia favor hacia el acusado al rar la societat valenciana des de la nostra perspectiv­a. I això és el que hem d’adaptar a través del Congrés.

La ponència política proposada se cimenta sobre el sobiranism­e. I això, per a mi, és tot un encert. Com diuen els versos: «No ser res si no s’és poble». Però per a ser poble, primer s’ha de ser. I per a ser, necessitem sobirania. Sobirania vol dir autogovern, democràcia i justícia social. Vol dir feminisme... I per no renunciar a aquesta sobirania necessitem eixamplar la massa social que ens envolta. Necessitem arribar i aconseguir que ens entenga més gent. I això és el que significa evoluciona­r: adaptar-nos al medi i aconseguir adaptar el medi a nosaltres. Sempre de manera sostenible.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain