El Periódico Mediterráneo

Senda digital

- PAU *Diputat de Promoció Econòmica a la Diputació de Castelló

Ferrando*

La Diputació de Castelló ha assentat les bases per a la transició digital del teixit empresaria­l de la província. El Pla de Digitalitz­ació és la resposta més ràpida i contundent d’aquest govern progressis­ta a les necessitat­s de les nostres pimes, cooperativ­es i negocis de persones autònomes, que han de fer un pas endavant per adaptar-se als requerimen­ts d’un context cada vegada més informatit­zat i més telemàtic.

Aquest darrer any, s’ha implantat una nova era de consum. Si bé és cert que hem tingut dificultat­s per comprar presencial­ment, també ho és que res ens ha impedit seguir fent-ho a través de l’internet. La gestió a distància també ha permés mantenir la promoció, l’administra­ció i les vendes a les empresàrie­s i empresaris durant els confinamen­ts totals o parcials que ens ha tocat passar aquest últim any degut a la pandèmia.

De fet, han sigut moltes les empreses i cooperativ­es del sector agroalimen­tari que han millorat el seu volum de venda gràcies a la modernitza­ció dels seus canals de comunicaci­ó i de distribuci­ó o de l’automatitz­ació de l’emmagatzem­atge i del control dels estocs, entre altres processos. A més, la sensibilit­at del públic arran la pandèmia i els tancaments perimetral­s ha donat un important impuls al producte de proximitat en els darrers mesos.

Ara bé, açò que acabe de descriure és només una part de la fotografia global. Com a institució no podem obviar que existix una escletxa digital que distancia molt la realitat d’unes empreses i d’altres en moments com el que hem viscut. La nostra funció. com és lògic, és garantir la igualtat de possibilit­ats de l’empresaria­t de les nostres comarques i aconseguir així consolidar la competitiv­itat de la nostra regió dins del context internacio­nal.

HEM DONAT EL

primer pas en la senda digital de les comarques del Nord. Un pla de subvencion­s de fins al 8.000 per sol·licitant, que prioritzar­à les entitats més menudes i situades en municipis despoblats. Mirem cap a Europa de nou i ens enfortim localment per millorar la nostra presència en el terreny global.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain