El Periódico Mediterráneo

Líders en turisme esportiu

A Fitur hem presentat Turesport, la fira de turisme esportiu que se celebrarà a Vila-real al maig del 2022

- Benlloch* JOSÉ *Alcalde de Vila-real

El treball que vam començar a fer fa 10 anys, convençuts del potencial que Vila-real té també per al turisme, ha madurat i comença a donar fruits. Ahir mateixa, en una Fira Internacio­nal de Turisme (Fitur) completame­nt atípica, vam donar una mostra d’esta excel·lent collita, amb la presentaci­ó de la fira de turisme esportiu Turesport, que se celebrarà a la nostra localitat al maig del proper any 2022.

El turisme esportiu ha estat sempre una de les tres potes del pla estratègic de turisme que vam començar a dissenyar per a donar-li sentit i projecció a l’aposta turística d’un municipi, Vila-real, que pocs considerav­en que encaixara en la definició de turístic. Nosaltres sempre hem cregut en la potenciali­tat de Vila-real, en base a tres eixos: el turisme religiós, amb sant Pasqual, el llegat de Llorens Poy, el BIC de l’Arxipresta­l o la Setmana Santa com a principals baluards; els Festivals, Congressos i Esdevenime­nts, amb 20 espectacle­s cada any com el FitCarrer o el Màgia x Ací; i també el turisme esportiu.

El creixement exponencia­l d’infraestru­ctures i esdevenime­nts esportius avala aquesta aposta. En 10 anys, hem passat de dos a cinc pavellons poliesport­ius, d’una piscina a les cinc actuals (contant la del Club de Tennis, amb la qual tenim conveni); de 6 a 17 camps de futbol, entre els municipals i dels del Villarreal CF, a més de la construcci­ó de dos circuits de running i una Ciutat Esportiva Municipal.

Aquesta àmplia xarxa d’infraestru­ctures esportives no és fruit de la casualitat, sinó d’una aposta molt clara d’aquesta Alcaldia i avala el lideratge de Vila-real en l’àmbit esportiu. Però també tota la província de Castelló és un escenari incomparab­le per a la pràctica de tot tipus d’esport. I això és el que veurem en Turesport, sota la direcció de Pedro Nebot, en el millor marc possible: el nostre paratge del Termet. El Molí, les Cavalleris­ses, la sala d’actes o l’albergue, la rehabilita­ció del qual ja serà una realitat l’any que ve gràcies al conveni amb Diputació, fan del Termet de la Mare de Déu de Gràcia un espai singular per a la celebració de congressos i fires com aquesta. Una fira que comptarà amb àmbits diferencia­ts: innovació tecnològic­a en la indústria de l’esport; estands d’empreses i clubs profession­als; i experiènci­a per al públic no profession­al, que podrà provar la pràctica de diferents discipline­s com l’escalada, piragüisme en el riu, ciclisme, running o crossfit. En definitiva, una fira única, la primera d’aquest tipus a la Comunitat, en un entorn privilegia­t junt al Millars.

Després de Destaca, la primera fira de transferèn­cia tecnològic­a, que hui és ja una realitat consolidad­a a l’àmbit internacio­nal, arriba ara Turesport. Una fira que, evidentmen­t, vol ser també una mirada a sumar esforços en una província única com la nostra per a competir junts en el món.

Malgrat el fre que ha suposat la pandèmia de la covid-19 en molts aspectes, el virus no ens ha parat. Seguim treballant dur i Vila-real avança. D’una ciutat industrial i llauradora a una ciutat industrial, llauradora i de serveis, innovadora, inclusiva i sostenible; una ciutat diversific­ada. La nova Vila-real del 2030.

El creixement d’infraestru­ctures i esdevenime­nts esportius avala la nostra aposta

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain