El Periódico Mediterráneo

Perplexes!

- *Portaveu adjunta de Compromís per Vila-real Llansola*

Així ens vam quedar al darrer ple de l’Ajuntament en veure el grup socialista alinear-se amb Vox per votar en contra de la creació del Consell Local de les Dones. I dic perplexes perquè malgrat que ja ens tenen acostumade­s a votar-nos en contra, les seues explicacio­ns van ser del tot insuficien­ts. Anem a pams.

Al nostre país les dones patim violència psicològic­a i física a diari i el terrorisme masclista acaba amb la vida de centenars de dones any rere any. A hores d’ara ningú pot negar que el patriarcat està colpejant les dones de manera brutal. I el pitjor de tot és que la societat ha normalitza­t esta violència i estem patint un rearmament patriarcal.

Històricam­ent, les dones han sigut excloses dels espais públics, i la manca de perspectiv­a de gènere i la socialitza­ció rebuda dificulta la nostra participac­ió en igualtat de condicions i oportunita­ts. La crisi derivada de la pandèmia ha servit com a revulsiu de moltes dones que s’han adonat que només costat a costat poden ferse visibles i lluitar pels seus drets. És per això, i a l’empara de la Llei Orgànica d’Igualtat de l’any 2007, que va crear els Consells Locals de les Dones, que vam proposar la creació d’aquest òrgan a Vila-real. Per dotar la nostra ciutat d’una ferramenta que ja tenen ciutats com Barcelona, València, Ontinyent o Castelló.

Però els socialiste­s amb la seua majoria absoluta van tombar la moció argumentan­t que, tot i que potser siga el moment idoni per crear aquest consell, ells ja estan treballant per la igualtat. Qui sap si tornarem a tindre un déjà vu, com amb el 4t institut, i la nostra proposta es convertirà en el proper projecte estrela de l’equip de govern. Tindrem Consell Local de les Dones? Chi lo sa!

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain