El Periódico Mediterráneo

Dos anys de llums i ombres per a Almassora

- DIANA Belliure* *Portaveu del grup municipal de Compromís per Almassora

Almassora va viure una revolució l’any 2015, quan un govern de progrés va posar fi a més d’una dècada de retallades, retrocesso­s i bloqueig. Malauradam­ent, eixa inèrcia la va trencar el PSOE després de les eleccions municipals de 2019 quan va decidir alinearse amb la dreta i formar un govern amb el quasi extint Ciudadanos.

Després de quatre anys molt prolífics amb Compromís al govern, hem passat a una execució molt baixa d’inversions (només un 1,8% en el primer trimestre de l’any) i l’abandoname­nt o la paralitzac­ió de projectes indispensa­bles per als veïns i les veïnes del nostre poble.

Actuacions com el centre juvenil s’han tret de l’agenda política i d’altres com l’obertura de l’avinguda de la Mediterràn­ia ni tenen data d’inici. I els terrenys per a la pantalla verda? Sense adquirir encara.

EL GRUIX DEL

pressupost el marquen els projectes subvencion­ats per altres administra­cions, com els fons europeus que vam aconseguir l’any 2017 o el Pla Edificant de la Conselleri­a d’Educació, el qual permetrà construir els col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltran i reformar i ampliar l’IES Álvaro Falomir, a més d’actuacions importants en altres centres educatius al llarg dels pròxims anys.

Gràcies al treball de Compromís a la Generalita­t, no només podrem posar fi a les aules prefabrica­des, sinó que tenim un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes i més oferta formativa.

Almassora disposarà també de dos aules de 0 a 2 anys el curs que ve i d’un cicle formatiu més.

POC O GENS

s’ha avançat, en canvi, en els projectes que depenen de l’Ajuntament. Els del Pla Director d’Instal·lacions Esportives com el pavelló poliesport­iu, el de Santa Quitèria, els de Turisme... tots segueixen sense executar ni pareix que hi haja previsió de fer-ho. No cal anar molt lluny: el trinquet, pràcticame­nt acabat en finalitzar la legislatur­a passada, continua tancat al públic. I el més perillós és que tenim quantioses ajudes que podríem perdre i deixar escapar una oportunita­t històrica per a millorar el nostre poble.

ELS DOS ANYS

de govern virat a la dreta han suposat un preocupant recés que ens pot eixir molt car.

Des de Compromís vetlem per tal que seguim avançant i es treballe no per a la foto, sinó per als veïns i les veïnes d’Almassora. Per sort, Almassora compta per als governs amb Compromís i seguim tenint llums molt potents entre tantes ombres.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain