El Periódico Mediterráneo

Vida, mort, tu i món són les quatre infinituds essencials que origina aquesta ferida infinita, explica el filòsof

-

sempre veiem amenaçador però que, en realitat, pot servir per a creure que és a partir d’aquest salt, d’aquesta gravetat, quan un comença a ser, des d’on partir.

Josep Maria Esquirol reflexiona sobre aquests temors que sorgeixen del dubte, d’una falta de fe i d’una necessitat de consol que té l’ésser humà i que, com assenyalav­a Stig Dagerman, «és insaciable». Aquesta necessitat de consol és insaciable, diu el filòsof, perquè la nostra ferida és infinita, i per a sanar-la, en un cert sentit, cal l’abraçada de la vida, que s’obre des de l’arrel, i que és una mescla de claredat i de calidesa, observa.

Precisamen­t, un troba en aquestes pàgines aquesta claredat i calidesa de la qual parla Esquirol, troba també cert consol en ser testimoni que ésser humà és comprendre que no som perfectes, i que arran d’aquest solc, d’aquesta marca que és present en el nostre interior, emergeix l’acció més beneficios­a per a tots perquè ens orienta i enforteix.

Intercanvi­s. Club de Cultura

De tot això, i de molts altres conceptes i qüestions, parlarà el catedràtic de Filosofia aquest dimarts, 26 d’octubre, a partir de les 19.30 hores, en el Museu de Belles Arts de Castelló, gràcies al cicle Intercanvi­s. Club de Cultura.

Aquesta iniciativa que promou l’Institut Valencià de Cultura va inaugurar les seues sessions de tardor aquest passat dimarts amb l’escriptor Kiko Amat i ara, després de la participac­ió d’Esquirol, prosseguir­à amb la traductora i escriptora Marta Rebón, la il·lustradora Ana Galvañ i el director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Manuel Borja-Villel.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain