El Periódico Mediterráneo

Domingo Villar

- ERIC GRAS egras@epmediterr­aneo.com

Domingo Villar va inaugurar amb Ojos de agua la reeixida sèrie protagonit­zada per l’inspector Leo Caldas. Des de llavors, és un dels referents de la novel·la negra nacional, si bé, abans d’escriure novel·les, el seu univers creatiu residia en els contes. Ara publica Algunos cuentos completos (Siruela), una singular col·lecció que són un cant a la celebració de la vida i que va presentar recentment en la Fira del Llibre de València. És gràcies a aquesta visita a la capital del Túria que vam tenir ocasió de parlar amb ell.

– Qui coneix la teua trajectòri­a imagino que s’ha sorprès en veure que publiques un llibre de contes que res té a veure amb les teues novel·les policíaque­s.

– És possible que sorprengui, és veritat. No obstant això, jo he escrit contes des de fa molt de temps, des d’abans d’escriure novel·les. Aquest llibre recull deu dels molts contes que he escrit al llarg dels últims vint o vint algun anys.

 ?? SIRUELA ?? En el pròleg mateix afirmes que escriure contes era una cosa familiar, íntima. Què et va induir ara a publicar alguns d’ells?
Arran de la publicació d’aquest llibre de contes, repetiràs l’experiènci­a? O tornaran a aquest territori íntim i personal?
M’interessa moltíssim aquest aspecte de l’oralitat, perquè dóna la sensació que a poc a poc es va perdent.
SIRUELA En el pròleg mateix afirmes que escriure contes era una cosa familiar, íntima. Què et va induir ara a publicar alguns d’ells? Arran de la publicació d’aquest llibre de contes, repetiràs l’experiènci­a? O tornaran a aquest territori íntim i personal? M’interessa moltíssim aquest aspecte de l’oralitat, perquè dóna la sensació que a poc a poc es va perdent.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain