El Periódico Mediterráneo

Pasqua: gràcia i llibertat

- ENRIQUE Benavent Vidal* *Equip de formadors UJI -Lliga de debat *Bisbat de Tortosa

Després de la mort de Jesús, els deixebles estaven desil·lusionats. Havien conegut una persona que els havia omplert d’esperança, havien deixat el seu treball i les seues coses per anar amb Ell. I tot havia acabat amb un fracàs. Les esperances que havien posat en Jesús no s’havien complert. Segurament, pensarien que s’havien equivocat. Però el matí del diumenge de Pasqua tot va canviar: primeramen­t, són les dones les què descobreix­en que el cos no hi és on l’havien sepultat. Després, són Pere i el deixeble estimat els qui ho constaten. A partir d’eixe moment van succeint-se els esdevenime­nts: el Senyor es deixa veure, primer a les dones, després als deixebles. I la seua presència té força perquè vagin superant les pors, el desànim i la incredulit­at.

Per als personatge­s de la Pasqua tot el que van viure va ser sorprenent. És com una bona sorpresa, com un regal inesperat. Però no un regal qualsevol: és una vivència molt més plena d’allò que ells haurien pogut desitjar. Segurament s’haurien conformat amb què el Senyor no hagués mort. Ara, en canvi, el veuen viu, però no amb la vida que tenia abans de la creu, sinó amb una plenitud que supera totalment la seua capacitat de comprensió. El Senyor omple el buit que els havia quedat després de la mort amb una plenitud que supera qualsevol expectativ­a humana: una alegria plena, una esperança il·limitada, un amor immens.

Viure un esdevenime­nt com aquest és tindre l’experiènci­a de la Gràcia. En el seu Fill ressuscita­t, Déu els ha regalat una plenitud de vida molt més gran del que havien pogut pensar. I per això aquesta experiènci­a és també de llibertat: el desconcert, les pors que ens envaeixen en ocasions, la mort com horitzó de l’existència… Tot això no és tan fort ni tan amenaçador. A la llum de la vida que s’ha revelat en Crist i que comunica als seus deixebles, tot això ha estat vençut: Pasqua és viure de la gràcia del Ressuscita­t.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain