El Periódico Mediterráneo

Paraula donada, paraula sagrada

- TANIA

Puig va dir en 2019 que el Consell pagaria el pont entre els polígons industrial­s, i les obres ja comencen

En temps on el descrèdit de la política és malauradam­ent tendència, té més importànci­a si cap complir amb allò que hem dit o promés. Hem de fer bona eixa frase feta que diu que paraula donada, paraula sagrada. I puc dir que l’estem fent bona, tot i la difícil situació que hem viscut en esta legislatur­a, amb la pandèmia de la covid-19 i la guerra a Ucraïna i les seues conseqüènc­ies econòmique­s i socials, marcades ara pel xantatge de Putin als països europeus.

I si busquem un exemple clar del compliment d’un compromís electoral, el tenim: el president Ximo Puig va dir en 2019 que la Generalita­t valenciana pagaria el pont de connexió entre els polígons industrial­s Belcaire i Mesquita. Amb el conveni de col·laboració ja signat, en les pròximes setmanes començaran les obres. I paralel·lament es tramitarà la proposta per a desenvolup­ar el Sector Belcaire C i crear nou sòl industrial, perquè les empreses actuals puguen créixer i ampliar les seues instal·lacions i també noves indústries arriben a la nostra ciutat i generen riquesa i llocs de treball.

Per això el compliment d’esta promesa és doblement important. Primer pel que suposa per al projecte de futur de la Vall, per

Naranjada María Jiménez

Fresquita para la vicealcald­esa y concejala de Hacienda de Orpesa, por otro paso firme por la transparen­cia, haciendo posible que los ciudadanos puedan consultar la distribuci­ón del presupuest­o, el origen de los ingresos y las inversione­s realizadas de una forma fácil y ordenada en una web. què és clau per a la seua reindustri­alització i per a assumir els beneficis derivats de l’arribada a Sagunt de la planta de bateries elèctrique­s de Volkswagen. I segon perquè dona credibilit­at a les institucio­ns públiques implicades, convertint les paraules en fets i confirmant que l’estratègia de construir el pont per a desenvolup­ar sòl industrial ha sigut encertada.

També és destacable quan venim d’èpoques anteriors en les quals vam acabar fartes i farts de mentides i d’incomplime­nts flagrants. Parle de l’hospital amb el qual el PP es va riure en la cara de totes les valleres i va

Guindilla

llers (amb la presentaci­ó d’una maqueta reciclada inclosa). Parle també de l’skate park, que ha sigut este equip de govern qui l’ha fet realitat. I parle també de les aules d’infantil del CEIP Recaredo Centelles, que hem estrenat esta mateixa legislatur­a després de més de 20 anys de reivindica­cions per part de la comunitat educativa del centre.

Podria donar més exemples, però preferisc centrar-me en aquelles paraules donades que nosaltres sí que hem fet sagrades, com diu la frase feta. És el cas de la reforma i ampliació del centre de salut del carrer Octavi Ten, que ja té en funcioname­nt la part nova i actualment està en obres l’última fase per a modernitza­r la part antiga. També d’actuacions tan reivindica­des com la connexió entre els barris Carbonaire i Toledo, amb la finalitzac­ió de la vorera a l’altura del carrer 12. O amb la reforma integral del Teatre Municipal (l’any passat vam adequar el pati de butaques, ara estem fent-ho amb el sostre i la coberta i pròximamen­t amb l’escenari).

També estem en procés d’iniciar les obres de construcci­ó del segon poliesport­iu municipal i de la pista de ciclisme. Hem adquirit la Torre de Benissahat i prompte podrem donar bones notícies sobre la seua rehabilita­ció. I també hem comprat l’antic edifici de l’Schola Cantorum per a ampliar l’Ajuntament amb càrrec als fons europeus Next Generation. Estos entre altres projectes que tenim en marxa i que responen a un projecte de ciutat de present i de futur. *Alcaldessa de la Vall d’Uixó

Ofèlia Gimeno

Picante para la directora general de Salud Pública, por no solucionar la falta de pruebas para prevenir el cáncer de colon en Castellón. El programa de cribado lo llevaba a cabo el Hospital Provincial, pero fue suspendido hace cuatro meses por falta de personal y todavía no lo han reanudado.

Estem en procés d’iniciar les obres de construcci­ó del segon poliesport­iu municipal i de la pista de ciclisme

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain