El Periódico Mediterráneo

El 72% de llandes de begudes es recicla

La xifra mostra l’habit creixent i el compromís dels espanyols amb l’entorn

- R. D. M.

La taxa de reciclatge del conjunt de llandes de begudes a Espanya va superar el 72% en 2021 i va aconseguir el 67% en el cas de les llandes d’alumini, la qual cosa demostra que la societat està «cada vegada més involucrad­a en la cura ambiental» i permet la reutilitza­ció de la matèria primera, ha afirmat l’Associació de Llandes de Begudes (ALB).

Aquest hàbit «creixent» de reciclatge garanteix la reutilitza­ció del metall en la producció de noves llandes i altres productes, amb un estalvi del 95% de l’energia necessària per a fabricar-los, segons un comunicat de l’entitat.

L’augment de la sensibilit­zació i el compromís ciutadà s’ha vist al seu torn reflectit en la correcta classifica­ció dels residus, amb un increment del 17% en el tonatge de llandes recuperade­s per via selectiva, tant de contenidor groc, com a recollides en l’àmbit privat.

Segons dades d’un estudi sociològic elaborat per Catchment per a l’organitzac­ió sense ànim de lucre Ecoembes en 2021, el 82,9% dels enquestats va assegurar que tenia diversos poals en la seua llar per a separar els residus i el 57,2% va afirmar depositar «sempre» les llandes de begudes en el contenidor groc.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? La taxa de reciclatge va aconseguir el 67% en el cas de les d’alumini.
MEDITERRÁN­EO La taxa de reciclatge va aconseguir el 67% en el cas de les d’alumini.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain