El Periódico Mediterráneo

L’Àgora acull la Nit Europea de les Investigad­ores i Investigad­ors 2022

La ciència s’apropa més a la ciutadania, demà de 17.00 a 20.00 hores

- REDACCIÓ www.mednightgt­s.uji.es.

L’UJI se suma a la Nit Europea de les Investigad­ores i Investigad­ors, amb la Nit Mediterràn­ia de les Investigad­ores Goes To School (Mednight GTS), un esdevenime­nt de divulgació científica adreçat a tots els públics. Les activitats tindran lloc a l’Àgora università­ria, demà, de 17.00 a 20.00 h.

Promoguda per la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana del Vicerector­at d’Innovació, Transferèn­cia i Divulgació Científica, la Mednight GTS té, entre els seus propòsits, divulgar la recerca de tots els àmbits de coneixemen­t que es fa tant a l’UJI com en la resta de les nou universita­ts i altres centres d’investigac­ió i divulgació científica de la Comunitat Valenciana i Múrcia que formen part del consorci.

Les activitats promouen la igualtat en l’àmbit de la investigac­ió i expliquen el paper de la ciència en la vida quotidiana. El personal investigad­or interactua­rà amb el públic per a mostrar la ciència de manera atractiva, descobrir i fomentar les vocacions científiqu­es i estimular el desenvolup­ament de la cultura científica, amb moltes activitats especialme­nt dirigides a joves i xiquets.

També participar­an en la Mednight GTS a l’UJI i donaran a conèixer el seu treball altres centres d’investigac­ió i divulgació científica i administra­cions públiques, com l’Institut de Torre de la Sal (CSIC) i Europe Direct Castelló (el centre oficial d’informació de la Comissió Europea allotjat a la Diputació de Castelló).

El programa d’activitats per a tots els públics inclourà: Jardí de la ciència: demostraci­ons i tallers científics; Juga amb la ciència: jocs perquè xiquetes i xiquets exploren la ciència; Parla amb ella, la científica: xarrades d’investigad­ores; visita guiada al Jardí dels Sentits, a l’andana central del campus del Riu Sec; European Corner: espai divulgatiu sobre l’acció europea en l’àmbit de la investigac­ió, amb la participac­ió d’Europe Direct Castelló, i altres activitats amb música, esport o tecnologia. Es recomana realitzar una preinscrip­ció en

 ?? DAMIÁN LLORENS ?? El programa de la jornada inclou activitats interactiv­es per a tots els públics.
DAMIÁN LLORENS El programa de la jornada inclou activitats interactiv­es per a tots els públics.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain