El Periódico Mediterráneo

El teatre de carrer torna a Vila-real amb la participac­ió de 19 companyies

FITCarrer compleix 35 edicions i comptarà enguany amb set grups d’Europa i Sud-amèrica

- JOSEP CARDA jcarda@epmediterr­aneo.com

Els carrers de Vila-real tornaran a omplir-se d’activitat artística del 5 al 7 de maig, amb un dels esdevenime­nts de referència de la ciutat, com és el Festival Internacio­nal de Teatre de Carrer, FITCarrer, en una edició, la 35a, que reforça el seu caràcter internacio­nal.

La regidora d’Innovació Cultural, Noelia Samblás, i la directora artística del festival, Sara Recatalà, van presentar ahir la programaci­ó d’aquest certamen, que enguany porta per lema Som gent de teatre, acompanyad­es per l’autor del cartell i director creatiu d’Eclectick Studio, Roger Pardo.

Samblás va destacar que del 5 al 7 de maig «el teatre inundarà les nostres places i carrers i convertirà a Vila-real en el centre de les arts escèniques i el teatre de carrer». Una edició de FITCarrer «esperada i desitjada, una edició de celebració en què gaudirem d’una programaci­ó molt internacio­nal, molt atractiva, i que no deixarà indiferent­s als espectador­s».

Per la seua banda, Sara Recatalà va explicar que el festival comptarà amb un programa molt variat, en la qual es podrà gaudir de teatre, dansa, circ, treball de màscara o arlequins, entre altres discipline­s. «Tindrem una edició més internacio­nal que mai, sense oblidar a les companyies locals i de la nostra terra», va afirmar.

LES COMPANYIES D’aquesta manera, en el FITCarrer de 2023 participar­an 19 companyies, de les quals 12 son espanyoles (Catalunya, Andalusia, País Basc i Comunitat Valenciana) i les altres set de diferents països, especialme­nt europeus i sud-americans, com ara França, Itàlia, Colòmbia, Xile o Argentina. La directora del festival ha agraït el suport de l’Ajuntament, a través de la regidoria d’Innovació Cultural i el departamen­t de Cultura, a més de la resta de patrocinad­ors i col·laboradors.

Alhora, la regidora Samblás també ha agraït el treball de la directora del festival i tot l’equip que el fa possible, així com la col·laboració de diferents institucio­ns i empreses. «Per al consistori suposa un gran esforç portar avant aquest festival, però, així i tot, no perdem la il·lusió i les ganes, com hem fet els últims 35 anys perquè la cultura ens fa lliures i perquè sabem l’impacte econòmic i d’oportunita­ts que té per a la ciutat», ha assegurat.

PRESSUPOST I és que aquest certamen compta amb un pressupost que està al voltant dels 160.000

euros, dels quals l’Ajuntament pot recuperar la meitat al concórrer a les subvencion­s que convoquen altres institucio­ns.

D’altra banda, el divendres, 5 de maig pel matí, es lliurarà el premi Ramón Batalla que, en aquesta ocasió recau sobre els huit directors de la història del Festival Internacio­nal de Teatre de Carrer de Vila-real, els quals són Nel·lo Vilanova, Xavier Pegueroles, Joan Raga, Tomás Ibáñez, Sergi González, Domingo Martínez, Pau Ayet i Sara Recatalà.

El premi Ramón Batalla es lliurarà als huit directors de la història del festival

MÉS VISIBILITZ­ACIÓ Recatalà ha estat en el darrer any treballant per tal augmentar la visibilitz­ació de FITCarrer arreu d’Europa. I fruit d’aquesta tasca és que el festival és col·laborador d’un projecte europeu juntament amb 10 cites, per a la qual cosa ha participat en una quinzena de fires i festivals europeus, els directors dels quals visitaran Vila-real aquests dies.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? La regidora Samblás va presentar ahir la programaci­ó del FITCarrer de 2023, juntament amb Carratalà i Pardo.
MEDITERRÁN­EO La regidora Samblás va presentar ahir la programaci­ó del FITCarrer de 2023, juntament amb Carratalà i Pardo.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain