El Periódico Mediterráneo

Iberdrola col·loca 1.234 ruscos en instal·lacions renovables

Aquests espais són llocs molt útils per a generar mel pura i lliure d’herbicides

- N. G. especiales@epmediterr­aneo.com

El 20 de maig es va rendir tribut a les abelles. En aquesta data, declarada Dia Mundial per les Nacions Unides, es reconeix la seua labor com polinitzad­ores. D’aqueixa tasca, que també exerceixen altres insectes i animals, depenen el 90% de les plantes amb flors, el 75% dels cultius alimentari­s del món i el 35% de les terres agrícoles mundials.

Les abelles contribuei­xen directamen­t a la seguretat alimentàri­a i són indispensa­bles per a conservar la biodiversi­tat. Iberdrola ho té present i continua avançant en el seu projecte per a protegir la riquesa de les espècies a l’entorn de les seues plantes fotovoltai­ques. Així, acaba d’instal·lar 450 nous ruscos solars en la planta de Barcience (Toledo).

EL BALANÇ La companyia energètica ha acollit a prop de 60 milions d’abelles en les seues instal·lacions fotovoltai­ques des de l’inici d’aquesta iniciativa, ja que ha introduït 1.234 ruscos en alguns dels seus principals projectes solars: 105 ruscos en Núñez de Balboa, 355 en Camp Arañuelo (I, II i III), 42 en Ceclavín, 162 en El Andévalo i 120 en El Romeral i Olmedilla. La instal·lació de ruscos en les plantes fotovoltai­ques pro

tegeix l’espècie de les abelles i, al seu torn, converteix aquests espais en llocs molt útils per a generar mel pura i molt valorada, lliure d’herbicides. A més, ofereix als apicultors espais segurs.

Aquest tipus d’accions s’emmarquen en el programa Convive, on Iberdrola contribuei­x a la integració de les instal·lacions en el territori i el paisatge, i impulsa la contribuci­ó a la biodiversi­tat i el seu impacte mediambien­tal.

A més, la mel produïda en aquestes plantes es dona a associacio­ns amb finalitats benèfiques de la regió. Així ha sigut el cas de la mel produïda en la fotovoltai­ca de Núñez de Balboa (Badajoz), on els 70 pots de mel s’han destinat,

d’una banda, a l’associació de dones de la localitat de Usagre i, d’altra, s’han donat a la nova residència municipal d’ancians.

Per part seua, la mel solar de la fotovoltai­ca en Andévalo s’ha destinat a associacio­ns de la zona, que l’han utilitzada per a fer dolços típics i artesans que es van vendre en mercats ambulants solidaris. Els fons recaptats es van destinar íntegramen­t als refugiats d’Ucraïna, Banc d’Aliments i Càritas. Igualment, la mel produïda en la fotovoltai­ca de Camp Arañuelo, Càceres, s’ha destinat als afectats pel volcà de la Palma a través dels diners recaptats per la venda dels dolços artesans produïts per associacio­ns de dones locals.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? La companyia acaba d’instal·lar 450 nous ruscos solars en la planta de Barcience, a la província de Toledo.
MEDITERRÁN­EO La companyia acaba d’instal·lar 450 nous ruscos solars en la planta de Barcience, a la província de Toledo.
 ?? ?? Ruscos instal·lats en la planta de Arañuelo a Càceres (Extremadur­a).
Ruscos instal·lats en la planta de Arañuelo a Càceres (Extremadur­a).

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain