El Periódico Mediterráneo

Els ‘combats’ de dramatúrgi­a tornen amb huit contrincan­ts

Participen els castellone­ncs Marcos Luis Hernando i Antonio Escàmez El 29 de maig començarà la nova edició que finalitzar­à el 18 de juny

- E. GRAS mediterran­eo@elperiodic­o.com CASTELLÓ

Un ring de boxa, però no un qualsevol. Huit contrincan­ts que lliuten amb la paraula. Un objectiu: guanyar el Torneig de Dramatúrgi­a que organitza l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Ahir van presentar la setena edició d’aquesta iniciativa que impulsa en tot el territori valencià la passió pel teatre, a més de potenciar el treball dels dramaturgs de la terreta. En aquesta ocasió, seran dos de la província de Castelló, dos d’Alacant i quatre de València els qui s’enfronten per parelles per a presentar els seus textos amb unes regles molt senzilles: dos intèrprets profession­als llegiran cada text amb una duració de 30 minuts per a cadascun d’ells.

PROTAGONIS­TES El director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, fou l’encarregat de donar a conéixer ahir el nom de la mestra de cerimònies de la «competició» d’enguany, María Minaya. Serà ella qui presente cadascuna de les jornades pugilístiq­ues teatrals. L’actriu introduirà un a un els autors que participen en aquesta edició i el sobrenom que, com en un torneig de boxa, utilitzara­n en els combats.

Els dramaturgs valencians que participar­an són Isabel Caballero, Isabel Martí, Tomàs Mestre, Eva Mir, David Sánchez Pacheco, Carmen Valera i els castellone­ncs Antonio Escámez i Marcos Luis Hernando. I, com en la resta d’edicions passades, no coneixeran als actors que representa­ran el seu text fins a dues hores abans de la representa­ció. El públic és qui votarà l’obra guanyadora en cada fa

se: quarts de final, semifinals i final, que se celebraran al Teatre Arniches d’Alacant, al Principal de Castelló, al Rialto de València i, com a novetat enguany, al Teatre L’Agrícola d’Alboraia i al Teatre La Marina del Puig de Santa Maria (totes, amb entrada gratuïta).

LES DATES El primer combat de quarts de final serà el 29 de maig al Teatre Arniches d’Alacant; el segon serà el 31 al Principal de Castelló; el tercer, al Teatre La Marina del Puig de Santa Maria el 3 de juny, i el quart, al Teatre L’Agrícola d’Alboraia el 9 de juny. Els guanyadors de cada combat s’enfrontara­n en les semifinals, que seran al Rialto el 13 i 15 de juny, i, per últim, la gran final serà el 18 de juny al Rialto de València.

 ?? IVC ?? El director d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, amb alguns dels participan­ts del Torneig de Dramatúrgi­a 2023.
IVC El director d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, amb alguns dels participan­ts del Torneig de Dramatúrgi­a 2023.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain