El Periódico Mediterráneo

Primavera poètica amb noms propis a Benicàssim

Susanna Lliberós i Javier Vicedo Alós llegiran les seues obres a la llibreria Noviembre

- E. GRAS egras@epmediterr­aneo.com

La primavera ha tornat. La Terra és com un xiquet que coneix poemes», va escriure Rainer Maria Rilke, el gran poeta bohemi, autor de les Elegies de Duino o Cartes a un jove poeta. I la primavera, carregada de poesia, és protagonis­ta en l’agenda de la llibreria Noviembre de Benicàssim gràcies a un nou cicle que han titulat Primavera poètica en el qual han convidat a dos dels autors més reconeguts de la província de Castelló, com són la vila-realenca Susanna Lliberós i el castellone­nc Javier Vicedo Alós.

Noviembre organitza dues jornades en les quals tots dos poetes llegiran fragments dels seus últims treballs. Així, aquest mateix dissabte, a les 19.00 hores, Lliberós protagonit­zarà una lectura del seu poemari El Crit (Onada Edicions), gràcies també a la col·laboració de l’associació Adona’t.

L’autora vila-realenca, que destaca també per ser la veu de la ràdio de les vesprades d’Àpunt, estarà acompanyad­a en aquesta ocasió per Reis Lliberós,

POESIA SINCERA L’últim poemari de Susanna Lliberós és, en paraules de les dues llibretere­s benicassud­es, Cèlia Puchol i Mònica Bernat, un llibre «ple de poesia sincera i transparen­t». Per a ella, expliquen, «la poesia és una manera no només de comunicar, sinó també d’aconseguir transforma­r els mals moments en sensacions millors. Els dolors en espe

rança i les tristors, les pors o les incerteses en quelcom de millor. Perquè la vida té bons i mals moments. I fins i tot dels pitjors cal ser capaç de treure’n alguna cosa bona. I de compartir-les. Al capdavall, això és, també, la poesia».

EXERCICI D’INTROSPECC­IÓ El 15 de juny, a les 20.00 hores, serà el torn per al poeta i dramaturg Javier Vicedo, un autor que compta amb el Premio de Poesía Joven de RNE i el Premio Nacional Calderón de la Barca, entre altres reconeixem­ents, a més de ser l’actual director del festival de poesia de Marbella, Marpoética.

Interior verano (Pre-Textos) és una obra en la qual l’autor castellone­nc sembla fantasiar amb un llenguatge que té memòria, un llenguatge habitat, i on, com es va aprofundir en el seu moment en el suplement cultural Quaderns del periòdic Mediterrán­eo, «es mostra sense cap pudor, on es confessa i conserva l’experiènci­a de qui ha sigut i qui és ara».

 ?? ?? Javier Vicedo Alós.
Javier Vicedo Alós.
 ?? ?? Susanna Lliberós.
Susanna Lliberós.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain