El Periódico Mediterráneo

A més d’estimar, cal demostrar-ho

- ÈLIA Garcia* *Alcaldessa de Benassal

Diumenge 24 de setembre, avui he decidit apartar la tasca pública i la laboral per gaudir del dia amb la família i amics, però mai deixes de ser l’alcaldessa de Benassal, i és cert. Desenes de missatges han cridat la meva atenció i han arribat les preocupaci­ons.

Un article al diari que no retratava el nostre poble de la millor manera ha trencat la tranquil·litat dels benassalen­cs i benassalen­ques. Quina preocupaci­ó hem tingut la majoria dels qui estimem el nostre poble. Estimar no significa evitar veure la realitat, estimar significa treballar per canviar-la dins de les nostres possibilit­ats en allò que creiem que es pot i que cal canviar, i fer-ho sempre amb lleialtat al que més estimem, al nostre poble i a la nostra gent.

Personalme­nt, no em sento al·ludida per l’article. Les meves responsabi­litats directes comencen fa poc més de tres mesos. Ni amb una vareta màgica haguera pogut canviar algunes realitats, per moltes ganes que tinguera. Hem treballat amb gran esforç per aconseguir un estiu viu. Ara estem a punt d’encetar el mes de l’avellana, divendres vam rebre la visita del diputat de Turisme i dilluns visitarem a la Directora General de Turisme de la Comunitat Valenciana. No parem i no pararem de demanar el millor per a Benassal. Cal treballar, cal analitzar i cal projectar futur, però el que no cal és tirar pedres al camí i parlar malament de la terra en què vam néixer, l’amada terra on descansen els nostres avis per a sempre, com relata el nostre himne. La imatge i el prestigi costa molt de fer, i molt poc de perdre. En els 8 anys que he estat regidora a l’oposició, mai se m’haguera ocorregut fer cap declaració per desprestig­iar el meu poble, perquè qualsevol cosa no val per fer política, qualsevol cosa no val per tenir visibilita­t. El que cal és treballar per revertir les situacions no desitjades.

Vull destacar que a Benassal hi ha moltes coses que s’han fet bé, gent que ha invertit i té instal·lacions extraordin­àries i que reben molts visitants. Tenim un calendari cultural i d’esdevenime­nts que s’ha posicionat seriosamen­t a l’agenda de la província, productes gastronòmi­cs de gran qualitat, la nostra senya d’identitat amb l’aigua, premiada i reconeguda arreu del món, museus de gran qualitat com l’arqueològi­c, el de la Vida Rural o el Teresita Pascual, visites guiades i excursions. Iniciative­s públiques i privades, individual­s o col·lectives, que cal reconèixer i impulsar. Destacar només allò negatiu és faltar al respecte del nostre poble.

I per acabar, en referència a l’article, penso que cal fer autocrític­a i no només crítica, perquè responsabi­litzar només a una part és faltar a la veritat. Potser tots som responsabl­es, o potser alguns més que altres tot i que no ho vulguem assumir. I com he començat dient, l’estima a Benassal no val només en tenir-la i anunciar-la, cal demostrar-la!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain