El Periódico Mediterráneo

França avalua la petjada contaminan­t del tèxtil

Posarà en marxa a partir de la tardor un nou sistema d’etiquetatg­e

- R. D. M.

El Govern francés va anunciar que posarà en marxa a partir d’aquesta tardor un sistema d’etiquetatg­e que avaluarà la petjada contaminan­t de les robes en un moment en el qual les emissions associades a la producció tèxtil han augmentat a tot el món. El Ministeri de Transició Ecològica va detallar que el nou ecoscore de les robes (inspirat en el conegut nurtiscore, que atorga una nota nutriciona­l als aliments) s’aplicarà «de manera voluntària» en un primer moment. No obstant això, el Ministeri va deixar la porta oberta a fer-lo obligatori en 2025. Segons exposa el Govern, el sector tèxtil va representa­r en 2016 el 8% de les emissions de carboni a tot el món i, «si no es fa res per a remediarho», podran disparar-se fins al 25% d’ací a 20 anys. Així mateix, cada francés compra, en mitjana, 48 nous articles de roba, una cosa que el Ministeri considera «ultraconta­minant», ressalten.

La idea d’aquest ecoscore és conscienci­ar al consumidor perquè compre robes més sostenible­s. Segons dades de la indústria francesa, un quilo de tèxtil consumit al país genera 54 quilos de CO2 (tenint en compte que la producció és importada en el 95,7%). No obstant això, eixe mateix quilo made in França genera la mitat de CO2.

El ecoscore tèxtil tindrà en compte les emissions de la producció i distribuci­ó d’una roba, la contaminac­ió de l’aigua en el seu procés de fabricació i la durabilita­t dels materials usats per a evitar l’usar i tirar. Com més baixa siga la nota, «més virtuós» serà el producte, va puntualitz­ar el Ministeri francés de Transició Ecològica.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? La idea és conscienci­ar al consumidor perquè compre robes més sostenible­s.
MEDITERRÁN­EO La idea és conscienci­ar al consumidor perquè compre robes més sostenible­s.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain