El Periódico Mediterráneo

La música escolar ix al carrer

Més de 350 alumnes de 10 centres educatius de Vila-real participen en el concert didàctic que, com de costum, atrau les mirades i l’atenció de desenes de persones que passegen per la plaça Major La iniciativa compta amb l’organitzac­ió del Seminari de M

- JOSEP CARDA Vila-real

En temps passats que no cal que tornen es deia que «les lletres amb sang entren». Afortunada­ment, aquesta manera d’educar (o millor dit, maleducar) ja és història i les tècniques de formació dels xiquets i xiquetes estan més humanitzad­es i també s’adapten a l’evolució constant de la societat.

La plaça Major de Vila-real va estar ahir un lloc d’aprenentat­ge per a més de 350 escolars de la ciutat, que en l’actualitat cursen tercer d’Educació Primària. La cèntrica àgora es va convertir en la seu de la tercera edició d’un concert didàctic que, malgrat la seua joventut, ja és tot un símbol de com els mestres de música ensenyen aquest art a les escoles.

Ho fan mitjançant el Seminari de Mestres de Música de Vila-real, col·lectiu que agrupa als professors d’aquesta matèria de 10 centres educatius de Vila-real. D’aquesta manera, ahir es van aplegar fins a la plaça Major xiquets dels col·legis Concepción Arenal, Carles Sarthou, Bisbe Pont, Angelina Abad, Botànic Calduch, Escultor Ortells, Pío XII i Pascual Nácher, així com també del Col·legi d’Educació Especial La Panderola i alumnes de l’institut Francesc Tàrrega.

La iniciativa va sorgir per l’interés dels docents per a fer arribar, en un únic esdevenime­nt, tot allò que s’aprén a les aules a tots els escolars vila-realencs i, a més, traslladar a la societat allò en el que es treballa a les escoles, també en l’àmbit de la formació musical.

I... què es fa?

Però, què es fa en aquests matins de concert didàctic organitzat pel Seminari de Mestre de Música de Vila-real? Doncs, bàsicament, es va un repàs d’allò que s’ha treballat a classe, tant pel que fa als instrument­s que s’usen com a les peces musicals que s’escolten. Violí, clarinet, oboé, guitarra, acordió, guitarra elèctrica, percussió, baix elèctric, bandúrria, llaüt o guitarró són, bàsicament, els instrument­s que s’expliquen als alumnes i es fan sonar en aquesta activitat.

Com és habitual, en les audicions -que es fan en dos torns, un a les 10.00 i l’altre a les 11.30 horeses barregen les cançons tradiciona­ls amb altres més actuals. Així, els alumnes de tercer de Primària van cantar i ballar cançons com ara La flama, d’Obrint Pas; I tu, sols tu, d’El Diluvi; o Qualsevol nit pot sortir el Sol, de Jaume Sisa. Tot i això, no va faltar l’espai per al costumisme més local, amb la interpreta­ció de l’Homenatge a Vila-real, un recull de cançons populars vila-realenques instrument­alitzades pel mestre Rafael Beltrán.

 ?? ?? La plaça Major va acollir ahir el concert didàctic, amb la participac­ió de més de 350 escolars, i al qual no va faltar l’alcalde, José Benlloch.
La plaça Major va acollir ahir el concert didàctic, amb la participac­ió de més de 350 escolars, i al qual no va faltar l’alcalde, José Benlloch.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain